Nova svetska titula za bodibildera Dušana Jovanovića iz Karavukova

Na Svetskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu (WFF-WBBF) koje je 15. oktobra održano u Kaunasu u Litvaniji, Karavukovčanin Dušan Jovanović (51) pobedio je u kategoriji veterana preko 50 godina i tako odbranio svetsku titulu osvojenu prošle godine u Gdanjsku u Poljskoj.

1Takmičenje u Kaunasu okupilo je učesnike iz celog sveta, a Jovanović je ostvario još jedan veliki uspeh u vrlo jakoj konkurenciji.

I ovaj rezultat je, prema njegovim rečima, plod upornosti i istrajnosti na treninzima i discipline u rigoroznoj proteinskoj dijeti.

Član kluba “Hajduk Titan” Kula iza sebe ima dvanaestogodišnju profesionalnu karijeru tokom koje je učestvovao na više od stotinu takmičenja, a svojim rezultatima svrstao se u sam svetski vrh u bodibildingu u kategoriji veterana.

Jovanoviću su u odlasku na Svetsko prvenstvo pomogli njegov klub iz Kule na čelu sa predsednikom Milovanom Marčetićem i sponzori.

Pored njega na ovom takmičenju Srbiju je predstavljao i Petar Čelik, živa legenda bodibildinga, koji je osvojio prvo mesto u kategoriji veterana preko 60 godina.

Categories: