Završeno prvenstvo u Severnobačkoj ligi za šahiste

U nedelju, 25. septembra, odigrani su susreti poslednjeg 9. kola u Severnobačkoj šahovskoj ligi. Šahisti Karavukova su izgubili u Panoniji od istoimene ekipe sa 3,5:2,5 i prvenstvo 2016 završavaju na drugom mestu iza ekipe Bezdana.

sahU poslednjem kolu na programu je bio i međusobni susret dve ekipe iz opštine Odžaci, Miloš Rakić je u Ratkovu savladao odžačku Mladost sa 3,5:2,5. Mladost je treća u prvenstvu, a Miloš Rakić pretposlednji.

Kod ekipe Karavukova, u poslednjem kolu pobede su ostvarili Miloje Stajić i Dušan Marković, Radovan Arsić je remizirao, a poraze su doživeli Dragan Jakovljević, Dragan Bogdanović i Mihajlo Spasić.

U susretu Miloš Rakić – Mladost rezultat po partijama je bio sledeći: Stojan Đorđević – Milan Orelj 1:0, Srđan Marković – Stojko Milenković remi, Branko Kovačević – Zoran Pešić 1:0, Svetislav Mladenović – Mladen Šipka 1:0, Milorad Kovačević – Lazar Davidov 0:1 i Petar Knežević – Mihajlo Dombrovski 0:1.

Konačna tabela: Bezdan 24 boda, Karavukovo 19, Mladost 17, BTŠK 15, Radnički 12, Elektrovojvodina 10, HAŠK Zrinjski 9, Ada 9, Miloš Rakić 8 i Panonija PTK 7 bodova.

Ekipa Bezdana je gotovo sigurno obezbedila plasman u viši rang, Vojvođansku ligu. Hoće li joj se eventualno pridružiti i ekipa Karavukova biće poznato tek nakon što budu završena prvenstva u višim ligama, a tada će se znati i koliko ekipa ispada iz Severnobačke lige.

Categories: