Pobede šahovskih ekipa Karavukova i Mladosti

Šahovske ekipe koje se takmiče u Severnobačkoj ligi u nedelju, 18. septembra, odigrale su susrete pretposlednjeg prvenstvenog kola.

1Ekipe Karavukova i Mladosti iz Odžaka ostvarile su pobede kao domaćini. Poraženi su šahisti Miloša Rakića iz Ratkova.

Karavukovo je bilo bolje od HAŠK Zrinjskog iz Subotice sa 3,5:2,5. Od domaćih šahista, pobede su u svojim partijama ostvarili Dušan Marković, Radovan Arsić i Dragan Bogdanović. Dragan Jakovljević je remizirao, dok su poraze doživeli Mihajlo Spasić i Miloje Stajić.

Mladost je savladala ekipu Panonije PTK sa 3,5:2,5, a po jedan poen za domaću ekipu osvojili su Milan Orelj, Mladen Šipka i Zoran Pešić koji su ostvarili pobede. Stevan Ljubisavljević je remizirao, a poraze su u ovom kolu upisali Lazar Davidov i Stojko Milenković.

Šahisti Miloša Rakića gostovali su kod lidera Bezdana i poraženi su rezultatom 2,5:3,5. Kod ekipe iz Ratkova pobedu je zabeležio Srđan Marković, remizirali su Svetislav Mladenović, Milosav Ivančić i Stojan Đorđević, a poraze su doživeli Milorad Kovačević i Petar Knežević.

Rezultati ostalih susreta 8. kola: BTŠK B. Topola – Ada 4,5:1,5 i Radnički Tornjoš – Elektrovojvodina Subotica 3:3.

Tabela nakon 8. kola: Bezdan 21 bod, Karavukovo 19, Mladost 17, BTŠK i Radnički po 12, Elektrovojvodina 10, HAŠK Zrinjski 9, Ada 6, Miloš Rakić 5 i Panonija PTK 4 boda.

U susretima poslednjeg kola koji se igraju 25. septembra sastaju se: Elektrovojvodina – Bezdan, Ada – Radnički, HAŠK Zrinjski – BTŠK, Panonija PTK – Karavukovo i Miloš Rakić – Mladost.

Categories: