U okviru Ilindanskih svečanosti održan koncert folklornih ansambala

KUD “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca i ove godine uključio se u obeležavanje seoske slave Ilindana. Gračački folkloraši su zajedno sa svojim gostima priredili koncert koji je održan sinoć na terenu centra za male sportove, kao deo programa “Ilindanskih svečanosti 2016”.

1Igrom i pesmom svojim sugrađanima predstavila su se dva izvođačka sastava, kao i muška i ženska pevačka grupa KUD “Marko Orešković”.

U programu su učestvovali i gosti iz KUD “Bora Stanković” iz Karavukova, KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova i KUD “Nova Mladost” iz Odžaka koji su nastupili sa svojim izvođačkim sastavima.

Predstavnici KUD “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca bili su vokalni solista Maja Zrnić i instrumentalista Darko Lončar.

U ime Mesne zajednice Bački Gračac, koja je organizator celokupnih “Ilindanskih svečanosti”, publici se obratio predsednik Saveta Igor Vujadinović Petrlić koji je i svečano otvorio koncert folklornih ansambala.

“Ilindanske svečanosti” u Bačkom Gračacu počele su u subotu i završavaju se sutra kada će u pravoslavnom hramu Svetog proroka Ilije sa početkom u 18 sati biti održano večernje bogosluženje sa sečenjem slavskog kolača.

Categories: