Veterani FK Panonija učestvovali na međunarodnom turniru u Slovačkoj

Veterani FK “Panonija” iz Lalića učestvovali su u subotu, 23. jula, na međunarodnom fudbalskom turniru veterana u Slovačkoj. Domaćin turnira na kome Lalićani tradicionalno učestvuju je ŠK “Drienok” iz Mošovaca, koji ove godine proslavlja 95 godina postojanja.

Zajednička fotografija svih učesnika turnira
Zajednička fotografija svih učesnika turnira
– Divan je osećaj ponovo biti zajedno na fudbalskom terenu sa prijateljima iz Srbije i Poljske. Naše druženje traje već godinama i ono prevazilazi granice običnih sportskih susreta. Pobedilo je naše prijateljstvo i fudbal – istakao je Vladimir Janči, predsednik ŠK “Drienok” Mošovce, prilikom dodele priznanja i pehara pobedniku i učesnicima memorijalnog turnira “Stana Gerika”, organizovanog u okviru proslave jubileja – 95 godina fudbala u Mošovcima.

Dan ranije, na svečanoj sednici skupštine ŠK “Drienok” koja je upriličena istim povodom, trener i igrač veterana “Panonije” Milivoj Jovkić zahvalio se domaćinama na izvanrednom prijemu, čestitao im veliki i značajan jubilej i uručio prigodan poklon.

Pored Lalićana i domaćina, učešće na ovom tradicionalnom turniru uzela je još jedna slovačka ekipa “Priekopa” i FK “Kozi” iz mesta Orzel u Poljskoj.

Pred prepunim stadionom u Mošovcima, turnir su otvorili veterani klubova “Priekopa” i “Kozi”, a rezultat je bio 6:0 za slovačku ekipu. U drugoj polufinalnoj utakmici domaći “Drienok” je savladao veterane “Panonije” sa 1:0.

U borbi za treće mesto Lalićani su izgubili od ekipe iz Poljske 0:3, dok je u finalu “Priekopa” pobedila domaći “Drienok” sa 3:0 i tako osvojila pobednički pehar.

Za ekipu “Panonije” koju je predvodio trener i igrač Milivoj Jovkić, nastupili su Dragoslav Stamenković Šumadinac, Saša Popović, Jaroslav Tancik, Dušan Pivarov, Goran Vranješ, Dragoslav Brkić i Zvonko Oros.

Iako je nastupila oslabljena, neigranjem Milorada Vučenova i drugih igrača koji nisu putovali u Slovačku, ekipa “Panonije” je na ovom turniru ostavila dobar utisak. I pored dva poraza Lalićani su pobrali aplauze i simpatije publike.

Nakon završetka zvaničnog dela programa, igrači sve četiri ekipe su se u srdačnoj atmosferi još dugo zadržali na stadionu, u takozvanom “trećem poluvremenu” sa željom da se vrlo brzo ponovo sretnu na nekom sledećem takmičenju. Tom prilikom veterani poljske ekipe “Kozi” pozvali su Lalićane da ih zajedno sa prijateljima iz Mošovaca posete i učestvuju na turniru koji će se održati u maju 2017. godine.

Categories: