U Odžacima održan 3. Tekstilac kup za mlađe kategorije fudbalera

Na trećem po redu turniru “Tekstilac kup” u Odžacima učestvovalo je oko 500 dečaka i devojčica iz tridesetak ekipa, po čemu je ta sportska manifestacija i ove godine opravdala epitet jednog od najjačih turnira za mlađe kategorije fudbalera na ovim prostorima.

1Jedan od trenera u školi fudbala FK Tekstilac, Simo Podunavac, kaže da su organizatori zadovoljni odzivom velikog broja ekipa i rezultatima koje su postigli predstavnici tog kluba.

– Ovo je treći po redu turnir koji smo organizovali i mislim da je najbolji do sada. Najbolji zato što su se odazvale uglavnom sve ekipe. Blizu 500 dece na ovom terenu, veliki broj roditelja, mislim da je bio jedan zaista kvalitetan turnir i da su svi učesnici koji su bili otišli odavde zadovoljni – kaže Podunavac.

Na turniru koji je trajao dva dana i održan je proteklog vikenda na Gradskom stadionu u Odžacima, učestvovali su predstavnici škola fudbala kao što su Spartak Subotica, Radnički Sombor, Olimpik Apatin, Bačka Subotica, Senta, FK Odžaci, ŽAK Sombor i dr.

Prvog dana turnira, u subotu, održano je takmičenje u kategorijama 2005. i 2007. godišta. Prvo mesto kod 2005. godišta osvojila je ekipa Krila krajine iz Bačke Palanke, drugo Naša zvezda iz Silbaša, a treće Slavija iz Pivnica. Kod 2007. godišta najbolja je bila ekipa FK Odžaci 1, drugo mesto pripalo je Tekstilcu, a treće ekipi FK Odžaci 2.

U nedelju, drugog dana turnira, organizovano je takmičenje u kategorijama 2006. i 2008. godišta. U kategoriji 2006. godišta prvo mesto osvojili su mali fudbaleri FK Odžaci, drugi je Spartak iz Subotice, a treći Tekstilac. Kod 2008. godišta prvi je Olimpik iz Apatina, drugi FK Odžaci, a treći Radnički iz Sombora.

Najboljima u svim godištima predstavnici FK Tekstilac uručili su medalje, kao i pehare pobedničkim ekipama.

Domaćini su se zahvalili na učešću svim školama fudbala i pozvali ih na novo druženje i naredne godine u Odžacima na turniru koji polako postaje tradicionalan.

Organizator turnira bila je škola fudbala FK Tekstilac na čelu sa trenerima Zoranom Ćirićem i Simom Podunavcem, uz podršku uprave i veterana tog kluba.

Categories: