U Laliću održan deveti Nošnja bal

Po deveti put je u Laliću održan “Nošnja bal” koji organizuje Udruženje žena “Majčino srce”. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 12 udruženja žena sa prostora Vojvodine, koja su predstavila nošnju, kulturu i tradiciju svojih nacionalnih zajednica.

nosnja-bal-1Na “Nošnja balu” koji je održan danas, učestvovale su članice Asocijacije slovačkih udruženja žena i predstavnice udruženja žena iz opštine Odžaci.

U defileu glavnom ulicom u Laliću predstavile su se sve učesnice “Nošnja bala”, obučene u svoje narodne nošnje. Došle su žene iz Stare Pazove, Kulpina, Padine, Selenče, Pivnica, Bačkog Petrovca, Odžaka, Karavukova, Bačkog Gračaca i drugih mesta.

Manifestaciju su svečano otvorile Katarina Melegova Melihova, predsednica Matice slovačke u Srbiji i Katarina Benka, predsednica Udruženja žena “Majčino srce”.

One su se prisutnima obratile u dvorištu Doma kulture gde je održan kulturno-umetnički program koji su pripremili domaćini zajedno sa svojim gostima na temu koja je odabrana ove godine, a to je kako se nekada odlazilo u kafane.

Deveti “Nošnja bal” organizovan je pod pokroviteljstvom Opštine Odžaci i Mesne zajednice Lalić.

Categories: