Održana manifestacija Dan više za odbojku

U cilju promocije i omasovljenja odbojke kao sporta, odbojkaški klubovi iz odžačke opštine uključili su se u manifestaciju “Dan više za odbojku”, koja je održana danas u oko 150 gradova i opština u Srbiji. Reč je o jedinstvenoj akciji kojom se želi popularisati odbojka pre svega među školskom decom.

1Manifestacija je počela tačno u podne u svim mestima, a utakmice su igrane na jedan set, simbolično do 29 poena, jer je prestupni 29. februar dan više u godini za igranje odbojke.

U organizaciji Odbojkaškog kluba Goksin manifestacija je održana u Sportsko-poslovnog centra Odžaci i u OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu. U Odžacima je učešće uzelo pedesetak devojčica, a odbojka se igrala na dva terena. Cilj ove akcije je pre svega promocija odbojke, tako da rezultat nije bio u prvom planu.

U Karavukovu gde je manifestacija održana u fiskulturnoj sali OŠ “Bora Stanković” u organizaciji OK Volfland, odbojku je danas igralo sedamdesetak dečaka i devojčica.

“Dan više za odbojku” je akcija Odbojkaškog saveza Srbije usmerena ka popularizaciji, omasovljenju i socijalnoj dimenziji odbojkaškog sporta. Manifestacija je međunarodnog karaktera jer se održava u svih 55 članica Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

Categories: