Pokrajinski sekretarijat za privredu raspisao pet konkursa

Od 1. februara otvoreno je pet konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

konkursi-1Raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava romskim neprofitnim organizacijama/udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti unapređenja položaja Roma i Romkinja. Za tu namenu predviđeno je ukupno 4 miliona dinara, a konkurs je otvoren do 15. februara.

Četiri miliona dinara Sekretarijat je opredelio i za realizaciju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana/udruženjima žena za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja položaja žena u AP Vojvodini. Rok za podnošenje prijava na ovaj konkurs je do 17. februara.

Objavljen je i javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata u oblasti turizma u AP Vojvodini – kapitalne investicije. Subvencije se dodeljuju privatnim preduzećima, a ukupan iznos predviđen za realizaciju ovog konkursa je 15 miliona dinara. Konkurs traje do 17. februara.

Raspisan je i javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim institucijama/udruženjima građana sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata u oblasti turizma u 2016. godini. Osam miliona dinara je predviđeno za ovu namenu, a konkurs je otvoren do 17. februara.

Javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju programa novog zapošljavanja žena koje su u situaciji partnerskog i porodičnog nasilja na teritoriji AP Vojvodine otvoren je do utroška sredstava koja ukupno iznose 9,5 miliona dinara, a najkasnije do 30. oktobra 2016. godine. Subvencije za novo zapošljavanje namenjene su poslodavcima, koji u radni odnos prime lica koja su ciljna grupa ovog konkursa i koja su prijavljena kao nezaposlena lica kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Više informacija o raspisanim konkursima može se videti na sajtu Pokrajinske vlade: www.vojvodina.gov.rs.

Categories: