Rešavanje stambenih potreba izbeglih lica u opštini Odžaci

Na sajtu opštine Odžaci stoji obaveštenje da će 5. januara 2016. godine biti objavljen javni poziv za izbor korisnika iz opštine Odžaci za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica kupovinom 14 seoskih kuća sa okućnicom i dodelom paketa pomoći, u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 2 – seoske kuće.

opstina odzaciJavni poziv će trajati od 5. januara do 19. februara 2016. godine, a biće objavljen na oglasnim tablama Opštinske uprave i mesnih kancelarija i internet prezentacijama opštine Odžaci i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji opštine Odžaci kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti).

Kako je precizirano, pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.

Sve informacije u vezi pomenutog javnog poziva zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona 025/466-013 ili kod poverenika za izbeglice, nova zgrada Opštinske uprave u Odžacima, kancelarija broj 4.

Categories: