Na Zlatnoj pesnici u Odžacima 450 učesnika iz četiri države

U hali Sportsko-poslovnog centra Odžaci u subotu, 24. oktobra, održan je 7. internacionalni karate kup “Zlatna pesnica”, u organizaciji KK “Mladost” iz Odžaka i Šotokan karate saveza Srbije. Na takmičenju je bilo oko 450 učesnika iz 26 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rumunije.

3Takmičenje je organizovano u katama i borbama u svim uzrasnim kategorijama.

U konkurenciji seniora – borbe apsolutna kategorija prvo mesto osvojio je Danko Đokić iz KK “Banat” Zrenjanin, drugi je bio Dušan Bjelivuk iz KK “Tokado” Savino Selo, a treći Branislav Katić iz KK “Mladost” Odžaci.

Kod seniorki u borbama u apsolutnoj kategoriji prva je bila predstavnica domaćina Jelena Dujić, druga Tatjana Bodnar iz KK “Kula”, a treća Dunja Grozdić, takođe članica KK “Kula”.

U takmičenju seniora i seonirki u katama, zlato je osvojio Jovan Vilovski iz KK “Čoka”, druga je bila Jovana Egić iz KK “Sensei” Inđija, a treća Karolina Kalapoš iz KK “Bečej”.

Članovi domaće “Mladosti” su na ovom takmičenju bili najbrojniji i po broju osvojenih medalja među najuspešnijim učesnicima. Međutim, za pehare u generalnom plasmanu u konkurenciji su bili samo gostujući klubovi, tako da je prvo mesto pripalo KK “Vrbas”, drugo KK “Čoka”, a treće KK “Slavija” Bač.

1Prema broju učesnika i broju gostiju koji su u jednom danu posetili Odžake, “Zlatna pesnica” je još jednom potvrdila epitet najmasovnijeg sportskog takmičenja koje se organizuje u Odžacima.

Među učesnicima su i ove godine bili mnogi osvajači medalja sa najvećih takmičenja, među kojima i neki od najboljih predstavnika reprezentacije Srbije sa poslednjeg Svetskog prvenstva održanog u Subotici.

– Izuzetno smo zadovoljni velikim odzivom takmičara, došli su nam učesnici iz svih delova Srbije i okolnih država. Bile su odlične borbe u seniorskim kategorijama, i u katama i u borbama. Imali smo u seniorskoj konkurenciji Danka Đokića koji je vicešampion sveta u borbama i ovde je osvojio prvo mesto. U seniorskoj kategoriji naša takmičarka Jelena Dujić, bronzana na prethodnom SP kao kapiten ekipe, sada je osvojila “Zlatnu pesnicu” ispred Tatjane Bodnar iz Kule koja je na SP bila srebrna. Mislim da to dovoljno govori o kvalitetu ovog takmičenja – kaže Damir Milosavljević, trener u KK “Mladost”.

– Očekivao sam pobedu na “Zlatnoj pesnici” u Odžacima, to mi je bila želja, jer je to jedna od medalja koja mi nedostaje u kolekciji medalja. Konkurencija je bila jaka, momci su bili dobri i spremni. Mislim da je za raspodelu medalja pre svega odlučujuće bilo iskustvo. Organizacija je bila odlična, sudije dobre i nisam ni sumnjao da će ovaj turnir biti na tom nivou – kaže Danko Đokić iz KK “Banat”, koji je ove godine bio treći na Evropskom prvenstvu u Letoniji i drugi u Subotici na Svetskom prvenstvu.

4Pohvale za uspešnu organizaciju još jedne “Zlatne pesnice”, KK “Mladost” dobio je i od Ranka Stupara, potpredsednika Šotokan karate saveza Srbije i predsednika Karate federacije Vojvodine.

– Svake godine se ovde u Odžacima vidi napredak u organizaciji “Zlatne pesnice”, zbog čega organizatori zaslužuju pohvale. Miša i Damir Milosavljević su ljudi koji to rade godinama kvalitetno dobro. Drago mi je što je ove godine takmičenje najmasovnije do sada, mislim da Odžaci nikad nisu imali ovako masovno takmičenje, što je samo još jedna potvrda kvaliteta – istakao je Stupar.

“Zlatnu pesnicu” svečano su otvorili načelnica Zapadno-bačkog upravnog okruga Latinka Vasiljković i zamenik predsednika opštine Odžaci Miroslav Kondić.

Vasiljkovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog velikog broja takmičara i učesnika i posebno pozdravila goste iz svih delova Srbije i okolnih država koji su došli u Odžake. Pohvalila je organizatore ove sportske manifestacije, čestitala na rezultatima koje članovi KK “Mladost” postižu na svim takmičenjima na kojima učestvuju, a svim takmičarima na ovogodišnjoj “Zlatnoj pesnici” poželela puno uspeha, dobre sportske rezultate i fer borbu.

Više fotografija pogledajte na Fejsbuk stranici Informativnog centra Odžaci.

Categories: