Podrška projektima u oblasti turizma – kapitalne subvencije

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je Javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata u oblasti turizma u AP Vojvodini – kapitalne subvencije. Ukupna raspoloživa sredstva su 5.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 16. oktobar.

1Pravo učešća na Konkursu imaju ugostitelji – privredna društva, preduzetnici i druga pravna lica, koji obavljaju ugostiteljsku delatnost kao pretežnu delatnost ili je ista evidentirana u Registru turizma i pružaju usluge: smeštaja i poseduju minimum 10 ležajeva; pripremanja i usluživanja hrane i pića i poseduju minimum 50 mesta za sedenje u ugostiteljskom objektu.

Cilj konkursa je subvencionisanje izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i investicionog održavanja ugostiteljskih objekata u skladu sa zakonom. Kako je navedeno u konkursu, podnosilac može aplicirati samo sa jednim projektom, a visina subvencije utvrđuje se u iznosu od 80% troškova od ukupnog iznosa projekta i ne može biti manja od 800.000 dinara niti veća od milion dinara.

Prijava na konkurs se podnosi na konkursnim obrascima koji se mogu preuzeti sa zvaničnog sajta Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

Categories: