Odžačani pohodili fruškogorske manastire

Unija penzionera Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Odžaci na čelu sa Maricom Kodro, 27. septembra na veliki pravoslavni praznik Krstovdan, organizovala je posetu manastirskim svetinjama na Fruškoj gori.

1Njih tridesetak najpre su posetili manastir Remetu posvećen Svetom Dimitriju, gde je nakon liturgije poslužena Trpeza ljubavi. U manastiru su se gosti iz odžačke opštine družili i sa monahom Platonom koji je poreklom iz Odžaka.

Nakon toga su posetili manastir Grgeteg posvećen Prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja. Reč je o jednom od najlepših manastira Fruške gore, gde su imali priliku da celivaju mošti Trojeručice donešene sa Hilandara.

U manastiru Beočin posvećenom Vaznesenju Gospodnjem, gde se nalazi čudotvorna beočinska ikona, čitana je molitva za zdravlje.

– Imali smo lep krstovdanski dan, priliku da se upoznamo sa našom daljom istorijom i istorijom naših manastira, ali i da se pomolimo za našu dušu i dušu naših najmilijih. Ono što je najbitnije, svi koji su danas pohodili naše manastire su više nego srećni i zadovoljni i svakako željni sličnih iskustava – kaže za Radio Odžake Marica Kodro.

Categories: