Poziv za prijavu istraživačkih projekata u organskoj poljoprivredi

Centar za organsku proizvodnju iz Selenče i Vojvođanski klaster organske poljoprivrede raspisali su poziv u okviru Programa podrške istraživačkim razvojnim i inovativnim idejama u organskoj poljoprivredi.

organska-poljoprivredaCilj ovog programa je podrška u realizaciji i implementaciji istraživačkih aktivnosti u organskoj poljoprivredi tokom celokupnog procesa, od ideje do njene afirmacije u praksi.

Poziv je otvoren do 16. novembra i namenjen je poljoprivrednim proizvođačima, istraživačima, studentima svih nivoa studija i učenicima. Zainteresovani kandidati mogu aplicirati individualno ili u timovima do tri člana.

Za učešće u programu potrebno je dostaviti svoj predlog istraživanja na obrascu koji se preuzima sa sajta www.organiccentar.rs.

Nakon što komisija pregleda sve pristigle prijave izabraće najviše šest predloga koji su u skladu sa pravilnikom programa, a ujedno su aktuelni, inovativni i primenljivi u organskoj poljoprivredi. Odabrani istraživački predlozi će biti realizovano u okviru Centra za organsku proizvodnju.

Tokom realizacije istraživanja, odabrani kandidati će imati na raspolaganju zemljište u organskom statusu, svu neophodnu opremu i alate, kao i mentorsku podršku tokom realizacije istraživačkih aktivnosti. Očekivani rezultati su primenjiva rešenja iz oblasti organske poljoprivrede koja će doprineti njenom unapređenju.

Svi zainteresovani kandidati mogu da dostave svoje istraživačke predloge elektronskim putem na adresu istrazivaci@organiccentar.rs.

Categories: