Gračanima sve pohvale za nastup na Zavičajnim danima

Članovi Kulturno-umetničkog društva Marko Orešković iz Bačkog Gračaca dobili su sve pohvale organizatora i publike za nastup u Subotici, gde su proteklog vikenda učestvovali na manifestaciji Zavičajni dani koja je trajala od 5. do 12. septembra.

zavicajni-dani-1Kulturno-zabavnu manifestaciju Zavičajni dani 2015, po drugi put je organizovao Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga u cilju negovanja tradicije, običaja, kulture i narodnog stvaralaštva srpskog naroda sa prostora bivše Jugoslavije i jačanja multikulturalnosti.

Folkloraši iz KUD-a Marko Orešković su se predstavili izvornim običajem Guvno moje o božiću malom i sa još 15 zavičajnih udruženja iz Srbije i regiona izveli bogat i raznovrstan program na Trgu Slobode u Subotici koji je obeležio završni deo manifestacije.

Kako kažu, bila im je čast i zadovoljstvo da i ove godine budu učesnici jedne velike i značajne manifestacije održane pod sloganom – Samo složno, i da pred prepunim trgom gledalaca u najboljem svetlu predstave kulturnu baštinu ličkog naroda.

Čuvari kulturnih i tradicionalnih vrednosti iz Bačkog Gračaca se posle gostovanja u Subotici pripremaju za učešće na Pokrajinskoj smotri folklornog svaralaštva dece i odraslih u Vrbasu i sa nestrpljenjem očekuju da 4. oktobra u Novom Sadu zaigraju u Velikom kolu za Ginisa.

Categories: