Petrovčanima 9. Memorijalni turnir Mikica Obradović

Veterani Fudbalskog kluba Panonija iz Lalića protekle subote uspešno su organizovali 9. Memorijalni turnir posvećen Miloradu Mikici Obradoviću. Po prvi put na turniru su megdan odmerile četiri ekipe.

1U prvoj polufinalnoj utakmici Mladost iz Bačkog Petrovca pobedila je Slaviju iz Pivnica sa 2:1. Istim rezultatom slavila je ekipa Rusina iz Ruskog Krstura protiv domaćina Panonije.

U utakmici za treće mesto Panonija je nadmoćno pobedila Slaviju sa 3:0. U meču za šampionski pehar, u pravoj fudbalskoj goleadi, Mladost je pobedila Rusin sa 4:3.

Pobednički pehar, kao i pehare za sve tri ostale ekipe kapitenima je uručio Mihajlo Sujer, predsednik Sportskog saveza opštine Odžaci, uz želju da ovaj turnir traje još dugi niz godina.

Pre početka svake utakmice održan je i minut ćutanja za nedavno preminule članove FK Panonija, Jana Cehmajstera i Momira Erdeljana.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Zdenko Šomođi iz Ruskog Krstura, za najboljeg strelca Stanislav Žemberi iz Bačkog Petrovca sa tri postignuta gola i za najboljeg golmana Janko Benka iz Lalića.

Domaćini turnira poklonili su uramljenu plaketu porodici Mikice Obradovića, supruzi Nevenki i deci Mariji i Jovanu, u znak sećanja na ovaj turnir.

Svoje zadovoljstvo uspešnom organizacijom 9. Memorijalnog turnira nije krio ni Milivoje Jovkić, jedan od glavnih organizatora.

– Mi veterani Panonije smo prvi put organizovali turnir sa četiri ekipe i posebno nam je drago što su se u finalu sastale ekipe iz Ruskog Krstura i Bačkog Petrovca, koje inače nemaju često prilike da se sretnu na fudbalskom terenu, a i jedni i drugi su naši veliki sportski rivali i prijatelji – kazao je Jovkić.

Categories: