Dan organske proizvodnje soje

Manifestacija “Dani polja soje – Organska proizvodnja soje”, biće održana u petak 21. avgusta sa početkom u 10 sati u Telečkoj, a zajednički je organizuju Udruženje “Donau Soja”, “Ecoland Serbia” i Poljoprivredna stručna služba Sombor.

dan-polja-1Manifestacija je posvećena organskoj proizvodnji soje, a u okviru nje biće organizovan obilazak sortnog ogleda soje, kao i ogleda sa primenom preparata za folijarnu prihranu i mikorize.

U razgovoru sa eminentnim stručnjacima iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, učesnici će moći saznati više o značaju gajenja organske soje na teritoriji Srbije. Danu polja prisustvovaće veliki broj poljoprivrednih proizvođača i kompanija koje se bave agro-biznisom u Srbiji, saopštili su organizatori.

Zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka 20. avgusta na mejl regionalcenter@donausoja.org ili broj telefona 021/300-31-61.

Dan polja soje se organizuje u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) – projektom “Kvalitetna soja bez GMO-a iz Dunavske regije” i programom “ACCESS – za razvoj privatnog sektora u Srbiji”.

Categories: