Održani 3. Dani Srpskog Miletića

Prethodna tri dana Srpski Miletić je ugostio nekoliko stotina učesnika i gostiju manifestacije Dani Srpskog Miletića. Bila je ovo treća po redu manifestacija koja je od petka do nedelje obilovala bogatim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima. Sva dešavanja je uspešno organizovao KUD Đerdan uz pomoć Mesne zajednice, udruženja građana i sportskih klubova iz Srpskog Miletića.

dani-srpskog-miletica-1Dani Srpskog Miletića počeli su u petak veče svečanom priredbom u Domu kulture koju je himnom Bože pravde otvorio hor Sveti Roman Slatkopojac iz Petrovaradina pod dirigentskom palicom Jevgenije Vladimirovne Kojić.

Pored mešovitog hora u večernjem programu su nastupila kulturno-umetnička društva Đurđevak iz Kljajićeva, Branislav Nušić iz Lalića i Đerdan iz Srpskog Miletića, kao i harmonikaš Nenad Ibrahimović iz Gakova.

Pažljivo odabranim i raznolikim repertoarom, uz nadahnuto i visoko kvalitetno muziciranje, hor Sveti Roman Slatkopojac je veoma brzo osvojio simpatije miletićke publike koja te večeri nije štedela dlanove kako bi burnim aplauzom pozdravila goste iz Petrovaradina.

Pored brojnih putovanja i obiđenih mnogih zemalja, ansambl je po prvi put nastupao u Srpskom Miletiću i to zahvaljujući Goranu Pavkovu koji potiče iz ovog mesta, a koji je član hora od njegovog osnivanja, 2006. godine.

– Zaista sam impresioniran lepom salom koja ima fantastičnu akustiku. Publika je bila divna. Bilo nam je lepo u Srpskom Miletiću i drago nam je da smo dali svoj skromni doprinos manifestaciji – utisci su prof. Petra Kojića, osnivača hora iz Petrovaradina.

Profesor Kojić i hor iz Petrovaradina
Profesor Kojić i hor iz Petrovaradina
U okviru Dana Srpskog Miletića u centru sela su bili postavljeni štandovi Udruženja žena na kojima su prezentovani ručni radovi i specijaliteti nacionalne kuhinje.

Organizovana su i takmičenja u ribolovu, gađanju glinenih golubova, stonom tenisu, turnir u šahu i dominama, fudbalski susreti i takmičenje u kuvanju pasulja. Održana je i opštinska smotra vatrogasaca, a za najmlađe je pripremljena pena parti.

Igrom i pesmom u subotu veče su publiku oduševile folklorne grupe Kulturno-umetničkog društva Dunav iz Apatina, Srpskog kulturnog centra Voćin i Dalj iz Hrvatske, KUD Ratkovo iz Ratkova i domaćini ovog dela programa, članovi KUD-a Đerdan iz Srpskog Miletića.

Organizatori su na kraju istakli da je manifestacija završena više nego odlično, i da im je drago što je toliko ljudi prethodnih dana posetilo Srpski Miletić i upoznalo se sa svim njegovim duhovnim i materijalnim vrednostima.

Categories: