Karatistima Mladosti 19 medalja na Prvenstvu Srbije

U organizaciji Šotokan karate saveza Srbije u nedelju, 17. maja, u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u borbama i katama za sve uzrasne kategorije, na kojem je učestvovalo 1050 takmičara iz 75 klubova koji su izborili plasman na prvenstvima regiona.

kk-mladost-prvenstvo-srbijeKaratisti KK Mladost iz Odžaka nastupili su u 22 pojedinačne takmičarske discipline i osam ekipnih, osvojivši devet zlatnih, sedam srebrnih i tri bronzane medalje.

Po dve zlatne medalje osvojili su Milan Jovkić i Jelena Dujić. Milan Prodanović bio je najbolji među veteranima u katama, a Stefan Stojsavljević među seniorima u borbama. Zlatom su se okitili i kata tim poletarki, ekipa poletarki u borbama i ekipa kadeta.  

Srebrne medalje osvojili su Marijana Miletić, Marko Maksimović, Aleksandar Miljković, Marko Miletić, Sanja Tojagić, kata tim mlađih pionira i ekipa mlađih seniorki.

Bronzane medelje pripale su Nikolini Lemić, Marijani Miletić i Urošu Dobriću.

Odžački karatisti su u generalnom plasmanu, sa 69 bodova, osvojili drugo mesto. Prvi je bio KK Enpi iz Subotice, a treći KK Olimpik iz Beograda.

Predsednik kluba Milosav Milosavljević je povodom ovog velikog uspeha odžačkih karatista rekao:

– Zauzevši drugo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 75 klubova koji su izborili pravo učešća na Prvenstvu Srbije, naš klub je postigao izuzetan rezultat. Iza sebe ostavili smo klubove iz velikih gradova, koji imaju, u poređenju sa nama, ogromne budžete, svoje sale za vežbanje i višestruko veći broj članova i takmičara nego mi. Pored naših takmičara i trenera, veliku zaslugu za ovaj uspeh imaju i radnici Opštinske uprave, koji su nam obezbedili prevoz na takmičenje i ovim putem im se srdačno zahvaljujemo.

Categories: