Srbijo, ruke ti se pozlatile – nagrade za rukotvorine

Počeo je veliki nagradni konkurs Zlatne C kafe – Srbijo, ruke ti se pozlatile, koji će trajati do kraja ove godine, a ima za cilj da oda priznanje kreativnosti i trudu svim ženama širom Srbije kada su u pitanju rukotvorine koje stvaraju u svojim porodicama i domovima.

konkurs-zlatna-c-kafaKako su najavili organizatori, konkurs će se odvijati u četiri etape, a biće nagrađeni najbolji radovi u kategorijama dekoracija Uskršnjih jaja, zatim tradicionalni ručni rad (vez, pletivo, goblen…), recept za tradicionalno jelo i dekoracija slavske trpeze.

Stručni žiri, koji će sačinjavati ugledne ličnosti iz javnog života naše zemlje, će na kraju svake etape izabrati najbolji rad koji osvaja superpremiju u vrednosti 100.000 dinara, a deset najkreativnijih učesnica konkursa nagradiće specijalnim Zlatna C kafa setom i vrednosnim vaučerom od 5.000 dinara.

Glumica Vesna Čipčić je član žirija u prvoj etapi konkursa, koji će krajem aprila meseca odabrati najlepše dekorisano Uskršnje jaje.

Strukovno udruženje Etno mreža iz Beograda, čije su članice i žene iz odžačkog UG Lenka, angažovano je da prateći temu konkursa, demonstrira zlatovez kao zahtevnu tradicionalnu tehniku.

Članice Etno mreže su prikazale da su rukotvorine od dragocene vrednosti i da zauzimaju posebno mesto u našoj tradiciji. Svojim primerom ohrabrile su sve žene širom naše zemlje da pokažu svoje veštine i pozvale ih da se priključe konkursu.

Categories: