PSS Sombor održala predavanje za članice udruženja žena iz Deronja

U saradnji sa udruženjem žena “Zlatne niti” iz Deronja, Poljoprivredna stručna služba Sombor (PSS Sombor) je u četvrtak, 29. januara, održala predavanje u prostorijama etno kuće u Deronjama. Članice udruženja koje se između ostalog bave povrtarskom proizvodnjom, gajenjem cveća, a pojedine i poslovima na farmi krava, slušale su predavanja na nekoliko tema koje su za ovu priliku pripremili savetodavci.

zlatne-niti-deronjeO najčešćim problemima koji se mogu dešavati u plasteničkoj proizvodnji usled nepoštovanja plodoreda i mogućnostima njihovog rešavanja, osnovnim karakteristikama u hidroponskim tehnologijama, kao i rezultatima ogleda iz ove oblasti koji su izvedeni u stakleniku PSS Sombor govorila je Olivera Sekulić.

O vrstama lekovitog i začinskog bilja, mogućnostima njihovog gajenja kao i tehnologiji gajenja nekoliko najznačajnih vrsta iz ove grupe biljaka govorila je savetodavac Jelena Ivan.

Savetodavac Zoran Stojšić održao je predavanje o pravilnim postupcima prilikom muže krava kako bi se izbegle komplikacije koje mogu nastati u proizvodnji mleka usled nepravilnih postupaka prilikom muže.

Nakon održanih predavanja u razgovoru sa članicama udruženja savetodavci su odgovarali na pitanja vezana za obrađene teme, saopšteno je iz PSS Sombor.

Categories: