Mladi književni supertalenti 2015

Izdavačka kuća Samizdat B92 i Komercijalna banka objavili su drugi konkurs namenjen mladim autorima pod nazivom Mladi književni supertalenti 2015. Cilj konkursa je osnivanje nove edicije u okviru koje bi bila objavljivana dela mladih autora, čiji književni talenat i stvaralačka zrelost nadrastaju njihove godine.

mladi-knjizevni-supertalentiPrema propozicijama, u ovom nagradnom konkursu mogu da učestvuju građani Srbije koji imaju između 12 i 18 godina. Maloletni učesnici moraju imati pisanu saglasnost roditelja, staratelja ili zakonskog zastupnika kojom se dozvoljava njihovo učestvovanje na ovom konkursu i u slučaju pobede na konkursu, objavljivanje njihovih autorskih dela – romana.

Kako je saopštio Samizdat, u obzir će se uzimati samo neobjavljeni romani na srpskom jeziku sa najviše 200 obračunskih strana teksta, a rok za slanje rukopisa je 1. februar. Radovi se šalju elektronskom poštom na e-adresu mladitalenti@b92.net.

Odluka o pobedniku konkursa biće doneta do 1. marta. Žiri, koji čini uredništvo Samizdata, će odabrati tri najbolja dela, rukovodeći se isključivo književno-umetničkom vrednošću, njegovom zaokruženošću, stilom, zrelošću, pismenošću i literarnom snagom.

Delo autora koje osvoji prvu nagradu biće objavljeno hronološki prvo, u tiražu od 700 primeraka, a autor romana će dobiti nagradni honorar u iznosu od 500 evra. Autor koji osvoji drugo mesto dobiće nagradni honorar u iznosu od 400 evra i njegov roman će biti objavljen u tiražu od 500 primeraka, dok će delo trećeplasiranog biti objavljeno u tiražu od 300 primeraka, a autor će dobiti nagradni honorar u iznosu od 300 evra.

Sva tri romana biće objavljena do juna 2015. godine.

Categories: