Besplatna oprema za prijem signala digitalne televizije za ugrožene građane

U okviru procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv ugroženim potrošačima za prijavu za dodelu opreme za prijem signala digitalne televizije, odnosno set-top boks uređaja (STB uređaj), koji omogućuje prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene.

digitalizacija-tv-signalaBesplatni set-top boks uređaj mogu dobiti građani koji su korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnici prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica i korisnici prava na penziju koji su nosioci samačkog domaćinstva i čiji mesečni iznos penzije nije veći od najnižeg iznosa penzije utvrđenog u osiguranju zaposlenih.

Prijavu za dodelu STB uređaja i neophodnu dokumentaciju građani podnose centrima za socijalni rad ili filijalama Fonda PIO, u zavisnosti od kategorije lica kojoj pripadaju. Obrazac prijave može se preuzeti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Planirano je da prijavljivanje za dodelu STB uređaja traje do 31. januara 2015. godine, kako bi korisnici bili u mogućnosti da pređu na prijem digitalnog signala televizije pre početka gašenja analognog signala.

STB uređaji će biti dostavljeni na kućnu adresu prijavljenih građana.

Categories: