Treće Mitrovdanske svečanosti u Laliću

Uprava i članovi Kulturno-umetničkog društva Branislav Nušić iz Lalića veoma su zadovoljni realizacijom ovogodišnjih Mitrovdanskih svečanosti koje su 7. i 9. novembra organizovali u Domu kulture povodom proslave crkvene slave.

SKC Vuk Stefanović Karadžić B.Topola
SKC Vuk Stefanović Karadžić B.Topola
Ovo je bila treća po redu manifestacija Mitrovdanske svečanosti na kojoj su u petak u okviru večeri folklora svojim nastupom publiku oduševili Srpski kulturni centar Vuk Stefanović Karadžić iz Bačke Topole, Etno grupa Đurđevak iz Bobote u Hrvatskoj, orkestar Kulturno-umetničkog društva Štefanik iz Lalića i folklorni sastav domaćina.

Organizacija trećih Mitrovdanskih svečanosti u potpunosti je uspela i sve je teklo po planu, rekla je za Radio Odžake Svetlana Dovijarski, predsednica lalićkog društva. Ona je dodala da su se svi gosti odazvali njihovom pozivu i da je to bilo jedno izuzetno druženje sa kojeg su i publika i gosti poneli samo lepe utiske.

Prema rečima predsednice Dovijarski, SKC Vuk Stefanović Karadžić predstavlja sam vrh folklora, igre i pesme. Folklorni ansambl je izveo četiri koreografije, a zapažen nastup imali su i pevačka grupa i guslar iz Bačke Topole.

– Etno grupa Đurđevak iz Bobote je jedina grupa koja se na teritoriji Republike Hrvatske bavi pevanjem i sviranjem tradicionalne srpske muzike iz svih krajeva i uvek su naši dragi gosti, tako da su svi učesnici programa priredili publici jedan prelep umetnički doživljaj – kaže Dovijarski.

Nedelja je bila rezervisana za pozorišni amaterizam, a komediju Maratonci trče počasni krug, po tekstu Dušana Kovačevića veoma uspešno su izveli sjajni glumci Dramskog studija Feniks 95 iz Radičevića. Nakon nedavne premijere u njihovom mestu ovo je bilo drugo izvođenje pozorišne predstave pred lalićkom publikom, koju su izuzetnim glumačkim umećem uspeli nasmejati do suza.

Nakon ove manifestacije KUD Branislav Nušić iz Lalića planira da organizuje koncert koji bi bio namenjen deci ometenoj u razvoju sa područja opštine Odžaci, kaže predsednica Svetlana Dovijarski.

Categories: