Na Zlatnoj pesnici i takmičari iz inostranstva

Članovi organizacionog odbora karate turnira “Zlatna pesnica”, u poslednjih dvadesetak dana intenzivno rade na pripremi ovog sportskog događaja, koji će imati internacionalni karakter.

zlatna-pesnica-odzaci-2014Svoj dolazak su najavili takmičari iz rumunskog grada Temišvara, po tradiciji sigurno će doći i ekipa iz Novog Travnika, a sinoć su dolazak potvrdili i karatisti iz Banja Luke. Ovim spisak karatista iz bivših jugoslovenskih republika nije konačan, jer se po običaju ekipe prijavljuju u poslednjem trenutku.

Dolazak su najavili i mnogi klubovi iz Srbije, pa se organizatori nadaju da će se u subotu u Sportsko-poslovnom centru naći oko 300 takmičara iz svih uzrasnih kategorija.

Organizatori su obezbedili za najbolje takmičare u seniorskoj konkurenciji pehare, kao i za tri najuspešnija kluba u generalnom plasmanu, dok će tri prvoplasirana takmičara u mlađim kategorijama dobiti medalje i priznanja.

Očekuje se dolazak čelnika Šotokan karate saveza Srbije na čelu sa predsednikom Miloradom Ćopićem.

Turnir će svečano u 10 sati otvoriti Miroslav Kondić, zamenik predsednika Skupštine opštine Odžaci, koji se inače u mlađim danima bavio karateom u ekipi domaće “Mladosti”.

Categories: