Objavljen program desetog Sabora Ne zaboravi zavičaj

Zavičajno udruženje građana “Crvena Jabuka” Odžaci organizuje deseti Sabor “Ne zaboravi zavičaj – 2014”, kulturno-zabavnu manifestaciju, u cilju negovanja tradicije i kulturne baštine Zavičaja – Lužnice, Zaplanja, Crne Trave, Vlasine i Puste reke. Objavljen je program ovog Sabora koji će biti održan u Odžacima od 17. do 19. septembra.

Otvaranje izložbe V. Dimitrijevića prvog dana Sabora (foto: babusnica.com)
Otvaranje izložbe V. Dimitrijevića prvog dana Sabora (foto: babusnica.com)
U galeriji “Ateljea 025” u Odžacima 17. septembra u 18 sati je otvaranje samostalne izložbe slika Vinka Dimitrijevića, slikara i ikonopisca iz Crvene Jabuke, pod nazivom “Crvenoj Jabuci na dar”.

Sedma “Raćijada” – degustacija raćije šljivovice, biće održana 18. septembra u holu restorana “Sloboda” sa početkom u 18 sati.

U velikoj sali restorana “Sloboda” 19. septembra od 20 sati biće održano “Zavičajno veče”, a nastupiće KUD “Seferin” iz Deronja. Biće tom prilikom proglašen pobednik ovogodišnje “Raćijade”, a mogući su i drugi sadržaji.

“Pozivamo Vas da uzmete učešće u praćenju navedenih aktivnosti jer time doprinosite negovanju uspomena na Zavičaj – Lužnicu, Zaplanje, Crnu Travu, Vlasinu i Pustu reku, međusobnom upoznavanju i druženju”, kaže se u saopštenju Zavičajnog udruženja “Crvena Jabuka” Odžaci.

Categories: