U B. Gračacu održana Likovna radionica za decu

Povodom Ilindanskih svečanosti u Bačkom Gračacu je u subotu, 2. avgusta po prvi put održana Likovna radionica za decu na kojoj je učestvovalo oko dvadeset najmlađih Gračana i dece iz drugih mesta, koja su došla na proslavu seoske slave kod svojih rođaka.

likovna-radionicaNa temu – Ilindan, deca su inspirisana ovim verskim praznikom stvarala nova umetnička dela u centru sela, a potom su proglašeni najuspešniji talentovani autori u kategoriji nižeg i višeg školskog uzrasta.

Prvo mesto u kategoriji nižeg školskog uzrasta pripalo je Vuku Stevanoviću iz Barajeva, drugo Nikoli Škundriću iz B. Gračaca, dok su treće mesto podelili Lea Mrkalj i Dragan Dimić, takođe iz B. Gračaca.

U kategoriji starijeg uzrasta prvo mesto je osvojila Irina Pokrajac, drugo Jovana Čuturilo i treće Ljiljana Milanović i Milica Dukić iz Bačkog Gračaca.

Za najbolja likovna ostvarenja deci su dodeljene prigodne nagrade koje je obezbedilo Veće Mesne zajednice.

Likovnom radionicom su rukovodile profesorice veronauke i likovne kulture Borjana Vesić iz Smedereva i Vanja Jovanović iz Novog Sada, koje su deci održale kratka predavanja o Svetom proroku Iliji i likovnim tehnikama.

Crteži nastali na Likovnoj radionici izloženi su u pravoslavnom hramu u izradnji tokom večernjeg bogosluženja, a zainteresovani posetioci imali su priliku da ih pogledaju i narednog dana.

Categories: