U Ratkovu održan Prvi letnji festival folklora

Svoj dosadašnji rad Kulturno-umetničko društvo Ratkovo u petak veče je krunisalo Prvim letnjim festivalom folklora – Ratkovo 2014. Festival je uspešno realizovan u sali Doma kulture, a pored domaćina u programu su učestvovali folklorni ansambli i pevačke grupe iz Sombora, Stapara i Srpskog Miletića.

letnji-festival-folklora-ratkovoPre početka programa organizovan je defile oko stotinu učesnika ulicama sela, a potom je u ime Mesne zajednice i KUD-a Ratkovo manifestaciju svečano otvorio Vlasko Grujičić.

Pozdravljajući drage goste i domaćine, kao i brojnu publiku Grujičić je tom prilikom rekao da će se lokalna samouprava maksimalno truditi da ubuduće podržava ovakve i slične manifestacije.

Posetioci su imali priliku da više od sat vremena uživaju u bogatom repertoaru narodnih igara i pesama. Na pozornici su se smenjivale igre iz Leskovca, pčinjskog kraja, Gnjilana, Bosilegrada, Vladičinog Hana, Bunjevačke igre…, a salom je odjekivao gromki aplauz kojim je publika pozdravljala svaki nastup folkloraša i pevačkih grupa.

KUD Ratkovo aktivno radi godinu i po dana i trenutno je u četiri izvođačka sastava uključeno stotinu članova, kaže predsednik društva Dragan Jovović i dodaje da je namera da ovaj festival poprimi tradicionalne razmere i da se u isto vreme održava svake godine, u cilju negovanja bogate kulturne baštine naroda i narodnosti sa vojvođanskih prostora.

Categories: