KUD Bora Stanković po drugi put gostuje na Vidovdanskom saboru

Na poziv KUD Đoko Patković i Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Bobote, Kulturno-umetničko društvo Borisav Bora Stanković iz Karavukova i ove godine gostuje na Vidovdanskom saboru koji se predstojećeg vikenda održava po 33. put u Republici Hrvatskoj.

kud-bstankovic-vidovdanski-saborTradicionalna manifestacija u Boboti predstavlja sabor izvornog narodnog stvaralaštva na kojem brojne multinacionalne i etničke zajednice iz raznih krajeva prezentuju stare običaje svog zavičaja kako bi ih sačuvali i otrgli od zaborava.

KUD Borisav Bora Stanković će nastupati u nedelju, 22. juna, sa dve koreografije – Igrama iz okoline Niša i Igrama iz Gornje Pčinje, koje će izvesti sastav veterana i dečiji folklorni ansambl, a sa karavukovačkim amaterima na put u Hrvatsku trebalo bi da krenu i članovi KUD-a Branislav Nušić iz Lalića, kaže predsednik Darko Micić.

On dodaje da saradnja kulturno-umetničkog društva iz Karavukova i Bobote datira od prošle godine i ovogodišnje učešće na Vidovdanskom saboru je od velikog značaja za dalje negovanje prijateljskih odnosa i razmenu iskustava.

Categories: