KUD Marko Orešković gostuje u Crvenki

Na poziv pravoslavne crkve, dečiji folklorni ansambl KUD Marko Orešković iz Bačkog Gračaca sutra će gostovati u Crvenki gde će učestvovati u kulturno-umetničkom programu upriličenom povodom proslave hramovne i gradske slave Spaljivanje moštiju Svetog Save. Ovaj deo programa počinje u 18.30 sati u porti hrama Sveti Sava, a mladi Gračani će tom prilikom izvesti igre iz Leskovca, rekla je za naš Radio umetnički rukovodilac Mirjana Mandić.

KUD-Marko-OreskovicOna je dodala da, tokom ovog meseca članove KUD Marko Orešković očekuje još nekoliko značajnih nastupa. U toku su intenzivne pripreme za Zonsku smotru dečijeg folklornog stvaralaštva koja će biti održana 16. maja u Bačkoj Topoli, a dan kasnije, tačnije 17. maja, sastav odraslih predstaviće se na Festivalu folklora prekodrinskih Srba u Beogradu sa svadbenim običajem iz Like.

Festival folklora Srba sa zapadne strane Drine održava se peti put pod nazivom Širi mi se moje kolo malo, a ove godine učestvovaće sedamnaest kulturno-umetničkih društva iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske.

Categories: