Tri konkursa Pokrajine za zapošljavanje

konkurs-zaposljavanje-1U skladu sa Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2014. godinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je tri javna poziva – saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Filijala Sombor.

Na osnovu prvog javnog poziva, poslodavcima se dodeljuju subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji NSZ. Visina subvencije iznosi 130.000 dinara po novootvorenom radnom mestu, odnosno 150.000 dinara za zapošljavanje lica starijeg od 50 godina.

Objavljen je i javni poziv za dodelu subvencija nezaposlenim licima za samozapošljavanje u jednokratnom iznosu od 160.000 dinara, u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine.

Za ova dva navedena javna poziva, novo i samozapošljavanje, planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 300 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova uputio je i javni poziv jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine za podnošenje zahteva za sufinansiranje programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini.

U skladu sa akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2014. godinu, Sekretarijat će sa ukupno 162 miliona dinara sufinansirati programe ili mere aktivne politike zapošljavanje koje lokalne samouprave realizuju u skladu sa svojim akcionim planovima zapošljavanja, i to: stručnu praksu, zapošljavanje pripravnika, obuku u profesionalnim i radnim veštinama i javne radove.

Sve informacije o raspisanim javnim pozivima mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili na sajtu www.spriv.vojvodina.gov.rs ili na www.nsz.gov.rs.

Categories: