Marković odbranio tri penala i doneo trofej Tekstilcu

Pobednici 16. Memorijala “Nikola Kostadinović – Kole” su fudbaleri odžačkog Tekstilca koji su juče u finalu pobedili ekipu OFK Odžaka nakon izvođenja penala rezultatom 3:2.

FK Tekstilac
FK Tekstilac
Pošto je susret u regularnom delu okončan bez golova, pobednik je odlučen penalima u čemu su više uspeha imali igrači Tekstilca. Golove za plavo-bele su postigli Latinović, Đokić i Petković, dok je golman OFK–a Kronić odbranio šuteve Mušikića i Kulića. Najveća zasluga za ovu pobedu pripada rezervnom golmanu Tekstilca Predragu Markoviću koji je ukrotio udarce Fabera, Đokovića i Popovića, a savladali su ga samo Radaković i Kuveljić.

Sama utakmica je protekla u požrtvovanoj igri obe ekipe koje su više vodile računa o svom nego o protivničkom golu. Zbog toga je bilo malo pravih prilika za pogotke.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je pouzdani defanzivac Tekstilca Jovan Radmanović. Zbog tri odbranjena penala i još nekoliko uspešnih intervencija najbolji golman ove fudbalske revije je Predrag Marković, napadač OFK-a Miloš Kuveljić bio je najbolji strelac sa jednim postignutim golom iz igre i jednim iz penala, dok je Igor Jurić iz ekipe domaćina bio najmlađi učesnik turnira. Svima njima su pripali pehari u znak sećanja na ovaj Memorijal, dok je veliki pehar pripao pobedničkoj ekipi Tekstilca.

memorijal-ofk-------3Treće mesto pripalo Miletićanima

U borbi za treće mesto igrači Zadrugara iz Srpskog  Miletića pobedili su mladu ekipu ČSK Pivare sa 2:0. Pobednik je odlučen u drugom poluvremenu kada su Miletićani postigli oba gola. Učinili su to prvo Damir a potom i Marko Vuković, koji je gotovo iz mrtvog ugla poslao loptu u mrežu iznenađenog Ćirića.

Prvog dana turnira Tekstilac je na penale pobedio Zadrugar. U regularnom toku bilo je 1:1, da bi pri izvođenju penala plavo-beli dali četiri a Miletićani samo dva gola.

U drugoj utakmici OFK Odžaci su izvanrednim golom Miloša Kuveljića u finišu susreta savladali sa 1:0 mladu ekipu ČSK Pivare koja nije ozbiljnija ugrozila golmana domaćih.

Categories: