KUD Bora Stanković podržava KOCK-u

kud-borisav-stankovic-karavukovoPovodom spora oko korišćenja prostorija Omladinskog doma u Karavukovu koji se ovih dana vodi između penzionera i mladih iz Kreativnog omladinskog centra, saopštenjem za javnost se oglasilo Kulturno-umetničko društvo Borisav Bora Stanković iz istog mesta koje u svakom pogledu podržava novo oformljeno omladinsko udruženje KOCK-a.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik KUD-a Darko Micić se navodi:

– Razumemo potrebu članova Kreativnog omladinskog centra za prostorijama Omladinskog doma za koji smo i sami podnosili zahtev i Mesnoj zajednici i lokalnoj samoupravi. Problem sa penzionerima nije rešen, iako se sumnjalo na falsifikat ugovora od 10 godina da je na ugovoru dopisana pored jedinice nula!!? Sastanak sa Udruženjem penzionera je trebao biti održan još prošle godine i ako je za to bila odluka Saveta mesne zajednice, na žalost zahvaljujući tadašnjem predsedniku Čedomiru Kostadinoviću sastanak nije realizovan.

Veliki je bio napor novoizabranog predsednika MZ Karavukova Davora Dimitrijevića koji je uspeo da sastavi sve strane koje su potraživale prostor Omladinskog doma, na kome su penzioneri odlučili da ne dele prostorije ni sa kim. Da li je budućnost sela u penzionerima uz svo dužno poštovanje prema njima?

Šta će se desiti sa omladinom Karavukova?

Kreativni Omladinski Centar Karavukovo je nešto što je dugo bilo potrebno ovom selu, koji žele da pokrenu niz aktivnosti i raznih sekcija koje će dati veliki motiv našoj omladini. Penzioneri ne smeju stati na put mladoj generaciji – kažu članovi KUD Borisav Bora Stanković i dodaju da hrabro stoje uz prijatelje iz udruženja KOCKA.

Categories: