Vukovićevi puleni za primer

Fudbaleri FK Zadrugar iz Srpskog Miletića koji se takmiče u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, već godinu i po dana pokazuju da se do dobrih rezultata na terenu može doći kvalitetom, ali i vrhunskim ponašanjem. Sve se to dogodilo u ligi u kojoj je u prošlosti često bilo nesportskog ponašanja.

Ekipa Zadrugara
Ekipa Zadrugara
Jesenas je ekipa Zadrugara na 15 odigranih utakmica osvojila 32 boda i zauzela visoko četvrto mesto na tabeli. Da Miletićani neplanirano nisu izgubili bodove na svom terenu od ekipe Stanišića, bili bi samo na korak od vodeće trojke. OFK Odžaci imaju 37 bodova, drugoplasirani somborski ŽAK 36, dok OFK Mladost iz Apatina ima 35 bodova. Zbog toga kiksa Miletićani su objektivno u drugom planu kad je u pitanju borba za ulazak u Vojvođansku ligu.

Ono što posebno treba istaći, da su igrači trenera i igrača Damira Vukovića jesenas “zaradili” samo šest žutih kartona. Četiri su dobili za prigovore i dva za nedozvoljene startove. Takvo ponašanje im je obezbedilo ubedljivo prvo mesto na listi fer-pleja. Proletost su Miletićani bili još uspešniji, jer su im delioci pravde dodelili samo pet žutih kartona!!

– Koliko je ova ekipa u tom pogledu odmakla od svojih rivala, pokazuje i podatak da su recimo igrači Graničara iz Gakova jesenas zaradili 39 žutih i pet crvenih kartona. Ovakvo ponašanje igrača Zadrugara zaslužuje svaku pohvalu, a njihovim primerom bi trebali krenuti i drugi. Ovako nešto se ne pamti u Savezu, da neki klub, prosečno, tek u svakom trećem kolu dobije jedan žuti karton – kaže Slavko Zobenica, nekadašnji arbitar a sada sekretar u PFS Sombor, koji sa puno hvale ističe Miletićane kao primer.

Svi se slažu da je za ovakvo ponašanje igrača Zadrugara najzaslužniji njihov mladi i perspektivni trener Damir Vuković (37), koji je istovremeno i igrač i kapiten. Bio je uvek za primer, kako na terenu tako i van njega. Pre godinu i po dana preuzeo je ekipu Zadrugara u kojem je naučio fudbalsku azbuku, da bi u potrazi za fudbalskom afirmacijom potom igrao u Radničkom iz Sombora, s kojima je ušao u Prvu ligu Srbije, zatim odžačkom Tekstilcu, Crvenki i ČSK Pivari.

Damir Vuković
Damir Vuković
– To je nešto na čemu sam od samog početka insistirao, da se moramo ponašati maksimalno korektno, kako prema protivnicima na terenu tako i sudijama. Drago mi je što su to moji igrači prihvatili, što se vidi i po vrlo malom broju kartona koje dobijamo. Bilo bi lepo kada bi takvo ponašanje prihvatili i igrači ostalih ekipa, pa da naše utakmice budu ogledalo sportskog ponašanja, a ne da liče na ratne okršaje. Mi nijednog trenutka ne želimo da po svaku cenu dolazimo do bodova, što je nažalost još uvek prisutno kod nekih naših rivala. Mi ćemo se i dalje ponašati u duhu fer-pleja i nastojati da na proleće pokušamo još da smanjimo broj žutih kartona – ističe sa zadovoljstvom trener i igrač Miletićana Damir Vuković.

Categories: