Gordana Predić: Svi mediji će uskoro preći na projektno finansiranje

Gordana Predić, državna sekretarka za informisanje posetila je u sredu opštinu Odžaci. U neposrednim razgovorima sa poslenicima javne reči, sekretarka se interesovala za probleme s kojima se susreću lokalni mediji. Ona je u ovim razgovorima posebnu pažnju posvetila sadržaju novog Zakona o informisanju koji treba da se donese početkom sledeće godine.

Gordana Predić u redakciji Radio Odžaka
Gordana Predić u redakciji Radio Odžaka
– Skoro tokom čitave ove godine vođene su javne rasprave o ovom krovnom zakonu. Mnogi lokalni i regionalni mediji imali su primedbe na pojedine važne odredbe ovog Zakona, zbog toga je dokument morao pretrpeti i određene izmene. Trenutno se ova materija razmatra u Evropskoj uniji i čim taj proces provere bude okončan Zakon će ući u skupštinsku proceduru. U jednom više nema dileme, da će svi mediji ubuduće preći na projektno finansiranje – naglasila je državna sekretarka.

– Proletos sam bila u Odžacima kada sam dobila od predstavnika medija određene primedbe na dodelu nekih sredstava. I tada sam obišla sve medije kao što sam to učinila i sada. Nalazimo se pred donošenjem novog Zakona o informisanju. Ono što me zadovoljava u vašoj sredini, što vidim jedan medijski pluralizam, što se na taj način građani vaše opštine mogu informisati sa više izvora. Treba se potruditi da građani dobiju pravovremene informacije i istinite informacije, što profesija od nas i zahteva – ukratko je rekla Predićeva, koja je tokom boravka u Odžacima posetila i redakciju Radio Odžaka.

Categories: