Sve više raste ugled Lige fudbalskih veterana Ante Bačić

Prošle nedelje je okončana polusezona u Ligi fudbalskih veterana “Ante Bačić”. Titula jesenjeg prvaka zasluženo je pripala igračima OFK Odžaka koji su osvojili 23 boda. Ostvarili su igrači sa Grbavice sedam pobeda, dva puta su remizirali i doživeli samo jedan poraz. Na stepenici niže našla se ekipa Tvrđave iz Bača koja ima dva boda manje, a potom slede BSK sa 19, Tekstilac sa 18 itd. Mala bodovna razlika među najbolje plasiranim ekipama, navodi na zaključak da će prolećna borba za plej-of biti vrlo interesantna i krajnje neizvesna.

Konferencija za novinare čelnika Lige veterana
Konferencija za novinare čelnika Lige veterana
Povodom završetka jesenje sezone, juče je u prostorijama Sportskog saveza održana konferencija za medije, na kojoj su čelnici Lige izneli svoje utiske i mišljenja povodom protekle polusezone.

– Veterani sa zadovoljstvom odlaze na zimsku pauzu uz konstataciju da ih je vreme fantastično poslužilo, jer bukvalno nijedna utakmica nije odigrana po kiši, vetru ili hladnom vremenu. Ova liga koja traje već 18 godina, ponovo je opravdala poverenje. Želja nam je da i na proleće potvrdimo dobru volju i želju za sportom i druženjem. U našoj ligi igrači sami finansiraju troškove takmičenja i zato ona može da služi za primer drugima – istakao je Vlajko Vlahović, jedan od osnivača Lige i sekretar Sportskog saveza.

Rukovodsto Lige veterana sa ponosom ističe da je jesenji deo prvenstva protekao u znaku dobrog fudbala i što je još važnije, u duhu sportskog i fer ponašanja svih učesnika.

– Nije zabeležen ni jedan incident vredan pomena, a tzv. “treće poluvreme” bilo je obavezan sastavni deo svakog susreta. Postoji dobra organizovanost veterana, dobra saradnja sa ljudima koji vode klubove, što je za posledicu imalo da se sve utakmice odigraju prema utvrđenom rasporedu i da se jesenji deo završi 25. oktobra – rekao je Milan Jakovljević, predsednik Takmičarske komisije.

Kontinuitet u radu stvorio je vremenom i dobru organizaciju, a kao rezultat toga proizašlo je i kvalitetno takmičenje, koje je zasnovano na zdravim sportskim osnovama.

– Potvrda tih reči je u činjenici da je naša liga jedina koja je opstala u okruženju od Sombora do Novog Sada. Za razliku od prethodnih sezona, OFK Odžaci i Tekstilac su pojačali svoj igrački kadar i ostvarili dobre rezultate u jesenjem delu prvenstva. Tako da s pravom računaju na plasman u plej-of, isto kao i Tvrđava, BSK i Polet. To je pet ekipa od kojih će se četiri naći u finalnom delu takmičenja. Ostali će u prolećnom delu prvenstva, više ili manje, igrati prijateljske utakmice, jer je i suština Lige veterana da rezultat bude u drugom planu i da dominira drugarstvo, izuzetno fer ponašanje starih fudbalskih asova uz obavezno tzv. “treće poluvreme” i podsećanje na dane fudbalske mladosti – naglašava Milivoj Jovkić, komesar za takmičenje.

Categories: