Tri KUD-a predstavljaju opštinu Odžaci na Pokrajinskoj smotri

Ovog vikenda se u Vrbasu održava 35. Festival folklornih tradicija Vojvodine – Panonski vašar, na kojem će opštinu Odžaci sutra predstavljati tri kulturno-umetnička društva u kategoriji izvornog stvaralaštva odraslih: Staniša Stošić iz Karavukova, Nikola Tesla iz Bačkog Brestovca i Marko Orešković iz Bačkog Gračaca.

KUD Marko Orešković
KUD Marko Orešković
Amateri iz Karavukova nastupiće sa takmičarskom koreografijom Svadba s ubavo, Brestovčane će predstavljati samičari Mirko Vidović i muška pevačka grupa sa ličkim ojkanima, dok će KUD Marko Orešković na Pokrajinskoj smotri u Vrbasu učestvovati sa izvornim običajem o svetom Iliji – Loparevo.

Pokrajinska smotra folklornog stvaralaštva počela je juče nastupom dečijih folklornih grupa, dok se danas i sutra predstvljaju izvorne grupe. Početak programa je sva tri dana u 17 sati u CFK Drago Jovović.

35. Festival folklornih tradicija Vojvodine prati i sajam starih zanata, izložba nacionalnih jela i tradicionalnih bačkih nošnji, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i opštine Vrbas.

Categories: