Smena na čelu opštinske organizacije PUPS

Milivoje Pavlović se nakon pet godina povukao sa mesta predsednika opštinske organizacije Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Odžaci. Pavlović je tu odluku saopštio na redovnoj Izbornoj skupštini Opštinskog odbora PUPS-a koja je održana 29. avgusta u Sportsko-poslovnom centru, na kojoj je za novog predsednika opštinske organizacije te stranke izabran Slobodan Popović, penzioner iz Odžaka. Takođe, izabrana su i tri potpredsednika, Dušanka Stojanović i Božidar Vemić iz Odžaka i Ratomir Milivojević iz Ratkova, zatim članovi Opštinskog i Nadzornog odbora i Disciplinske komisije.

pups-skupstina-012Milivoje Pavlović je svoju odluku da napusti mesto predsednika Opštinskog odbora obrazložio sledećim rečima:

– Pred nama su izbori za odbornike SO Odžaci i želeo sam da izaberemo novo rukovodstvo koje će imati legitimitet i legalitet da zastupa interese penzionera i drugih socijalno ugroženih kategorija. Želeo sam da se OO PUPS ojača novim kvalifikovanim i kvalitetnim kadrovima, uglednim članovima PUPS-a ali i ljudima koji uživaju ugled i poštovanje u svojim sredinama. Mnogi su se pitali zašto ja predlažem drugog predsednika, a ne sebe. Neki su me i optuživali da želim da se na ovaj način izvučem i izbegnem odgovornost. Međutim, pravi razlozi su ovi koje sam napred naveo.

Pavlović je u svom obraćanju učesnicima Skupštine rekao da su ga optuživali da ruši koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i zbog toga što nije napustio mesto zamenika predsednika Skupštine opštine i prešao u opoziciju kada je SPS izbačen iz lokalne vlasti. Naveo je i da ga je predsednik Opštinskog udruženja penzionera optužio da se meša u njegov posao i da su iz penzionerske organizacije izjavljivali da neće biti saradnje sa PUPS-om dok je on na čelu te stranke.

– Zato sam smatrao da je najbolje da za predsednika Opštinskog odbora dođe novi čovek, koji uživa ugled i poštovanje svih građana naše opštine. Smatram da je Slobodan Popović u ovom trenutku najpogodnija ličnost za to, jer će svojim ugledom omogućiti dalje jačanje naše partije, uspostaviti bolje odnose sa rukovodstvom penzionerske organizacije i sa svim strukturama u opštini Odžaci, a posebno sa udruženjima rezervnih vojnih starešina, boraca i sindikatom – kazao je Pavlović.

Slobodan Popović je dugogodišnji radnik u prosveti, koji je u penziju otišao sa mesta direktora osnovne škole u Srpskom Miletiću. Predsednik je opštinske organizacije Saveza rezervnih vojnih starešina i predsednik Saveza učeničkih zadruga Srbije. Za predsednika OO PUPS Odžaci izabran je jednoglasno. U svom prvom obraćanju sa tog mesta Popović je rekao da će prioritet u narednom periodu biti organizaciono jačanje stranke, popravljanje odnosa sa Opštinskim udruženjem penzionera, pomoć penzionerima i drugim ugroženim kategorijama građana, saradnja sa drugim opštinskim organizacijama Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

pups-skupstina-001Učesnici Skupštine Opštinskog odbora PUPS-a usvojili su izveštaj o radu stranke u periodu između dve skupštine, koji je podneo dosadašnji predsednik Opštinskog odbora. Pavlović je tom prilikom istakao da je PUPS postao uvažen politički činilac u opštini Odžaci i poželjan koalicioni partner svim strankama na lokalu i dodao da stranka nije uspela da realizuje sve svoje programske ciljeve, zbog toga što nije bilo pune podrške koalicionih partnera u lokalnoj vlasti.

Izbornoj skupštini OO PUPS Odžaci prisustvovali su: potpredsednici stranke Miroslav Španović i Milan Korać, zamenik predsednika Pokrajinskog odbora Radovan Buljanović i pokrajinski poslanik i predsednik subotičke organizacije Partije ujedinjenih penzionera Srbije Marko Marić.

Categories: