Dani Srpskog Miletića

Trodnevna manifestacija Dani Srpskog Miletića, nastala na inicijativu KUD Đerdan iz tog mesta, ovog vikenda je okupila nekoliko stotina učesnika brojnih kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja.

dani srpskog miletićaProgram je počeo u petak nastupom učenika OŠ Kosta Stamenković i folklorne grupe KUD Đerdan na prostoru sportskog centra u S. Miletiću, a nastavljen juče likovnom kolonijom, izložbom ručnih radova i narodnih nošnji, maskenbalom osnovaca, kulturno-umetničkim programom koji su priredili članovi Đerdana sa svojim gostima iz Beograda, Ratkova, Bogojeva, Karavukova i Bačkog Brestovca, i koncertom lokalnog benda Grci u frci.

U okviru prve manifestacije tokom ova tri dana održani su i brojni sportski susreti i takmičenja vatrogasaca, lovaca i ribolovaca što je doprinelo da se sva aktivna udruženja u Srpskom Miletiću objedine na jednom mestu i pokažu brojnim posetiocima rezultate svog rada.

To je upravo i bio cilj inicijatora manifestacije koju je podržala Mesna zajednica, brojni privatnici i svi meštani koji su svojim angažovanjem doprineli da se planirani program uspešno realizuje, kaže Ružica Đorđević, potpredsednik KUD Đerdan.

dani srpskog miletića
Ružica Đorđević
– Hteli smo da godišnjicu postojanja našeg kulturno-umetničkog društva obeležimo koncertom folklornih grupa i likovnom kolonijom, a onda smo došli na ideju da program proširimo i uključimo sva udruženja iz sela koja bi u okviru svoje delatnosti obogatila sadržaj manifestacije i predstavila posetiocima svoja dostignuća. Na taj način mnogi od njih bi izašli iz anonimnosti, a naše mesto bi zajedničkim aktivnostima svih učesnika dobilo jednu reprezentativnu manifestaciju koja je nedostajala svima nama dugi niz godina – ističe potpredsednica miletićkog kulturno-umetničkog društva Đerdan i pokretač celog događaja zajedno sa predsednicom Gordanom Đapić.

Likovna grupa Atelje 025 imala je svoj kutak u dvorištu osnovne škole gde su slikari iz odžačke opštine u društvu miletičkih osnovaca, na slobodnu temu i uglavnom tehnikom ulje na platnu, stvarali nova umetnička dela koja će ostati u kolekciji organizatora.

– Rado smo se odazvali pozivu da budemo deo manifestacije Dani Srpskog Miletića i da našim radom poboljšamo njen sadržaj. Inače se odazivamo svim kulturnim dešavanjima u opštini Odžaci. Danas nas je ovde sedmoro, sa nama su i deca iz osnovne škole, dakle svi koji žele da boje i da se druže sa nama, ovde su – kaže predsednik udruženja likovnjaka Saša Anđelković.

Ružica Đorđević sa zadovoljstvom dodaje da je namera organizatora uspela u potpunosti. Kako kaže, program je tekao po planu, a ukoliko je došlo do nekih propusta, oni će se ispraviti sledeće godine, jer ovo je tek početak i u planu je da se ubuduće manifestacija Dani Srpskog Miletića održava svake godine u ovo vreme i to na širem nivou.

Categories: