SRS zvanično krenula sa kampanjom za predstojeće lokalne izbore

Organizovanjem godišnje skupštine Opštinskog odbora, Srpska radikalna stranka (SRS) u opštini Odžaci je zvanično započela predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani krajem ove ili početkom sledeće godine. Do tada bi, očekuju u SRS-u, u zemlju trebalo da se vrati lider stranke Vojislav Šešelj. Sa njim na čelu, radikali veruju da će ostvariti dobar rezultat, najpre na lokalnim izborima u opštini Odžaci, a zatim i na svim narednim izborima.

SRS-skupstina-009Učesnici 16. godišnje skupštine koja je održana juče u Bačkom Gračacu usvojili su izveštaj o radu stranke u proteklih godinu dana, koji je delegatima podneo predsednik Opštinskog odbora Milan Ćuk.

Govoreći o aktivnostima Opštinskog odbora, Ćuk je rekao da Srpska radikalna stranka nije dozvolila da se nađe na političkoj margini u opštini Odžaci i istakao da radikali na predstojećim lokalnim izborima moraju zadržati kontinuitet dobrih rezultata u opštini Odžaci.

– Nakon zapaženog rezultata naše stranke na izborima za savete mesnih zajednica u B. Gračacu, B. Brestovcu, S. Miletiću i Karavukovu, i dobrog rezultata na pokrajinskim i republičkim izborima prošle godine, sa ovakvim radom i angažovanjem siguran sam da se nećemo obrukati ni na lokalnim izborima koji nas očekuju najverovatnije u januaru 2014. Mi se nadamo da će dr V. Šešelj 30. oktobra dobiti oslobađajuću presudu i da će mu izbori u Odžacima biti prvi na kojima će učestvovati posle izlaska na slobodu – rekao je Ćuk i dodao da će se – na tim izborima pokazati da li je stranka dobro radila u proteklom periodu. Nadamo se da ćemo opravdati očekivanja i V. Šešelja i vrha stranke, ali isto tako i biračkog tela, i da ćemo opet imati odbornike u SO Odžaci.

Učesnicima skupštine OO SRS obratili su se potpredsednik stranke Milorad Mirčić, pokrajinska poslanica Marijana Četojević i predsednik Okružnog odbora za Zapadno-bački okrug Milan Škrbić.

Mirčić je govoreći o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u zemlji, istakao da SRS ima nimalo lak zadatak da do 28. juna građanima objasni da je potpisivanje tzv. Briselskog sporazuma izdaja srpskog naroda i početak komadanja Srbije.

– To građanima nije lako objasniti, jer je narod u Srbiji pod pritiskom, propagandom i uticajem Zapada osuđen da preživljava iz dana u dan, da jedva sastavlja kraj s krajem. Treba tom narodu objasniti da je ovo sada u Srbiji u stvari umiranje na rate, kada se radi o ekonomiji. Privredu treba podići, a mi srpski radikali smo pokazali da je odgovornost koju imamo kada učestvujemo na lokalnom nivou vlasti, dovoljan argument da nam građani daju poverenje, ne samo u opštini Odžaci, nego i poverenje da sutra učestvujemo u republičkoj vlasti – kazao je potpredsednik SRS-a.

Za nove članove OO SRS Odžaci na 16. godišnjoj skupštini izabrani su Milan Grubić iz Bačkog Brestovca, Nino Vladušić iz Bačkog Gračaca, Ivica Pavlović iz Karavukova, Milan Ergarac iz Ratkova, Verica Pustinjaković iz Odžaka i Vesna Cvetković iz Srpskog Miletića.

Categories: