Dani Bore Stankovića u Karavukovu

Dani Bore Stankovića – naziv je manifestacije koju je po prvi put u nedelju u Karavukovu organizovalo novoosnovano Kulturno-umetničko društvo Borisav Bora Stanković. Manifestacija je upriličena povodom obeležavanja 137 godina od rođenja velikog pisca čije ime društvo nosi.

U bogatom kulturnom programu učestvovali su dečiji folkorni ansambli iz Novog Sada, Rumenke, Elemira, Srpskog Miletića, Bačkog Brestovca, Ratkova, Lalića i Karavukova. U prepunoj sali Zadružnog doma u Karavukovu pored brojnih gostiju ovom događaju je prisustvovala i predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić sa svojim saradnicima.

Festival dečijeg folklornog stvaralaštva otvorio je hor Osnovne škole Bora Stanković pod dirigentskom palicom profesorice Nadice Lukić himnom Bože pravde i pesmom Oj, Kosovo, Kosovo, a svoju tačku imala je i dramska sekcija škole.

Svečanost su uveličale i članice Udruženja žena Koštana iz Karavukova sa vranjanskim specijalitetima i Likovna grupa Atelje 025 sa izložbom slika.

Predsednik karavukovačkog KUD-a Darko Micić je bio izuzetno zadovoljan realizacijom manifestacije koja je održana pod pokroviteljstvom Opštine Odžaci. On je istakao da im je želja da na ovakav način i u narednim godinama obeleže godišnjicu rođenja Bore Stankovića i da okupljaju dečije ansamble u cilju sticanja novih iskustava i uspostavljanja saradnje sa drugim društvima.

Categories: