Još jedan uspešan poduhvat Dramskog tima PU Poletarac

Dramski tim Predškolske ustanove Poletarac iz Odžaka pripremio je novu pozorišnu predstavu koja je juče premijerno izvedena u sali Sportsko-poslovnog centra u Odžacima. U pitanju je dramatizacija poznate bajke Uspavana lepotica, a u ulozi princeze Ružice, princa, dobrih vila, zle vile Grdane i ostalih likova našle su se vaspitačice iz Dramskog tima i njihove koleginice i kolege koji su rado prihvatili saradnju i dali pun doprinos da predstava u potpunosti uspe.

Uspavana lepotica u izvođenju Dramskog tima PU Poletarac
Ovaj kulturni događaj upriličen je povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena pa je s razlogom i publika bila odabrana. Juče su igrane dve predstave, u 16 i 17 sati, a oko dve stotine mališana i njihovih mama imalo je priliku da zajedno uživa u dinamičnoj priči koju su više nego dobro, u bajkovitim kostimima i uz divne songove, glumci izneli na sceni.

– Predstava Uspavana lepotica je adaptacija klasične bajke koju smo mi, u skladu sa našim mogućnostima, pokušali da realizujemo tako da našoj deci bude zanimljivo i prihvatljivo, a ujedno i da damo jedan lep doprinos obeležavanju Dana žena. Lepo je da majka i dete na ovaj način provedu jedno popodne zajedno i mislim da bi trebali i ubuduće da praktikujemo takve kulturne sadržaje – kaže vaspitačica Slavica Malešev, koordinator Dramskog tima koja se u ovoj predstavi našla u ulozi dobre šumske vile Gorane.

Slavica Malešev u ulozi dobre vile
Vaspitači su predstavu Uspavana lepotica pripremali mesec dana, koliko im je vreme dozvoljavalo, nakon radnog vremena, kada su se održavale i probe. Tekst su sami osmislili kako bi dužinu trajanja predstave prilagodili deci. Uz malo akcije, smeha i prinčeve odvažnosti vešto su uspeli da zadrže pažnju publike i dočaraju svu čaroliju bajke.

– Mi praktično sa decom radimo razne dramatizacije, pozorišne i lutkarske predstave i kada smo videle kako to rade drugi timovi i dramske grupe odvažile smo se da ovako nešto uradimo same jer je to u suštini deo naše profesije. Mi smo svakodnevno animatori i glumci kod naše dece u grupama tako da nam ovo nije palo teško – sa zadovoljstvom je istakla vaspitačica Malešev za Radio Odžake u pauzi između dve predstave.

Categories: