Memorijal Ilija Japundžić – Cikta: Odžačani penalima po pehara

U znak sećanja na rano preminulog Iliju Japundžića, njegove kolege fudbalske sudije i delegati organizovali su drugi po redu Memorijal, koji treba da preraste u tradicionalni. U finalu ekipa Odžaka igrala je sa kolegama iz Subotice bez golova, pa je pobednik odlučen izvođenjem penala u čemu su domaćini bili uspešniji, jer su postigli četiri a gosti gol manje. U borbi za treće mesto, ekipa Novog Sada pobedila je sa 3:1 Sremsku Mitrovicu.

Pobedničkoj ekipi pripao je pehar, za najboljeg igrača turnira proglašen je Dragomir Tanović, dok je Ilija Brdar sa četiri pogotka bio najefikasniji.

U polufinalu je ekipa Odžaka savladale kolege iz Novog Sada na penale (u regularnom toku bilo je 2:2), dok je ekipa sudija iz Subotice ubedljivo sa 5:0 pobedila Sremsku Mitrovicu.

– Ovaj Memorijal smo organizovali u znak sećanja na našeg dragog kolegu i prijatelja koji nas je prerano napustio pre tri godine. Bio je takva ličnost da smo odlučili da sačuvamo uspomenu na njega, jer je to svojim ljudskim kvalitetima sigurno zaslužio. Bio je uspešan igrač, potom i dobar sudija, a sve je to zaokružio i kao jedan od naših najboljih delegata. Drago nam je što su se našem pozivu odazvale mnoge kolege, koje su Ciktu poznavale kao odličnog znalca svog posla i principijelnog čoveka – kaže Nikola Markuš, predsednik odžačke sudijske organizacije.

Turnir je odigran u lepom ambijentu Sportsko-poslovnog centra Odžaci, a mečeve je pratio priličan broj gledalaca koji su mogli na delu da vide sudije u ulozi igrača. Sve su to lepo organizovale domaće sudije i delegati, pa su dobili i priznanja za iskazano gostoprimstvo. Zbog svega što su doživeli, gosti su obećali dolazak i sledeće godine.

Categories: