EPO na promociji Zelenog adresara u Baču

Predstavnik Ekološkog pokreta Odžaka Dušan Mirković, prisustvovao je juče u Baču prezentaciji Zelenog adresara i radionici o rešavanju problema zagađenja životne sredine u lokalnoj zajednici. Publikaciju Zeleni adresar je izdao Pokret gorana Vojvodine sa ciljem unapređenja životne sredine i osnaživanja svesti građana i lokalnih institucija na aktivno rešavanje problema u lokalnim zajednicama, a sadrži kontakte nadležnih institucija na nivou AP Vojvodine.

Teme radionice su bile: Značaj aktivnog učešća građana u zaštiti životne sredine; Upoznavanje sa nadležnim institucijama; Primeri dobre praske u vezi Zelenog telefona Pokreta gorana Vojvodine i način rešavanja problema; Konkretni primeri rešavanja problema od strane inspekcijskih organa i Komunalne policije Novog Sada.

O publikaciji i temama radionice govorili su Milica Todorović i Nada Lazić iz Pokreta gorana Novog Sada i Dušan Mirković, predstavnik Komunalne policije Novog Sada. Moderator radionice je bio Aleksa Jeftić, potpredsednik Pokreta gorana Vojvodine.

Nakon uvodnog izlaganja organizatora promocije usledila je diskusija u kojoj je učestvovao i predstavnik Ekološkog pokreta Odžaka koji je izneo niz primera iz osmogodišnje prakse Ekološkog pokreta Odžaka.

Categories: