U Odžacima promovisana nova knjiga Vojislava Šešelja

Haški optuženik dr Vojislav Šešelj koji već desetu godinu boravi u zatvoru, napisao je knjigu “Haški globalistički obrazac totalitarnog pravosuđa”. To je njegova 152. objavljena knjiga koja je sinoć u sali Sportskog-poslovnog centra Odžaci promovisana pred članovima i simpatizerima Srpske radikalne stranke. O knjizi su govorili: profesor Pavel Domonji, predsednik Gradskog odbora SRS Novi Sad Đurađ Jakšić, predsednik i potpredsednik OO SRS Odžaci Milan Ćuk i Dobrislav Prelić, novinar Milan Novaković i pomoćnik predsednika opštine Nikola Blanuša.

Prvi se prisutnima obratio Milan Ćuk, koji je rekao da nije lako čitati knjige Vojislava Šešelja. Pored toga što je dao mnoge odgovore Šešelj postavlja i mnoga pitanja srpskoj i svetskoj javnosti, kazao je predsednik OO SRS, istakavši da u Srbiji nema jedinstvenog stava o legalnosti Haškog tribunala i o njegovom funkcionisanju.

– I kad Vojislav Šešelj već žrtvuje tolike svoje godine nepravedno robijajući u haškom kazamatu, zbog čega mi ovde u Srbiji, ne samo radikali već svi dobronamerni ljudi, ne bi složno digli glas protiv tog nakaradnog svetskog poretka oličenog u globalizmu – rekao je Ćuk.

– Dr Vojislav Šešelj je već tolike godine u haškoj robijašnici, ali je ostao dosledan svojim principima što je svakako za divljenje. On se bori ne samo za sebe nego za Srbiju kojoj je toliko nepravdi naneto. Zato moramo poštovati njegovu borbu da ne priznaje takav Haški sud – istakao je Nikola Blanuša.

– Srpski narod je nevin i nije genocidan. Šešelj uspešno brani srpstvo i svoju državu. Ostavio je porodicu svojim kumovima, ljudima u koje je imao najviše poverenja. Kad je odlazio rekao je: Čuvajte mi SRS i porodicu. Ali, njegovi kumovi su mu zabili nož u leđa. On nije poklekao u Hagu, pokazao je celom svetu kako se treba boriti za svoju državu – kazao je Dobrislav Prelić, potpredsednik OO SRS.

Po rečima Milana Novakovića, Šešelj je svojim dobrovoljnim odlaskom u Hag stao na crtu ne samo ispolitizovanim sudijama, nego je istovremeno izašao na megdan i velikim silama sveta koje su uspostavile globalistički obrazac totalitarnog pravosuđa.

– Njega nikada nije izdao srpski narod i nikada i neće, i to je Šešelju bilo i najvažnije, jer mu to daje snagu da se uzdigne iz neslobode i da snagom svoje nesputane misli bude slobodniji od onih koji mu u Hagu sude – zaključio je Novaković.

Predsednik novosadskog odbora SRS Đurađ Jakšić je na ovoj promociji istakao da je proces protiv V. Šešelja pred Haškim tribunalom politički proces, a da je optužnica protiv njega sastavljena u Beogradu od tadašnje vlade, a ne u Haškom tribunalu. Jakšić je rekao da na to nedvosmisleno ukazuje u svojoj knjizi Karla Del Ponte, u kojoj ona navodi da joj je rečeno da V. Šešelja vodi u Hag i da ga više ne vraća.

Posetioci promocije nove knjige V. Šešelja su sa posebnom pažnjom ispratili izlaganje profesora Pavela Domonjija. On je podsetio da je Šešelj u svojoj 56. knjizi pisao o “Genocidnom izraelskom diplomati Teodoru Meronu”, koji je svojom odlukom oslobodio krivice hrvatske generale Gotovinu i Markača.

– Ta presuda je probudila sve misleće ljude u svetu, a sa posebnim nabojem je to primljeno kod naših građana. Još nije stvorena kritična masa koja bi povezala sve ljude da se krene u opšti protest protiv sveopšte nepravde koja se sprovodi u Haškom tribunalu. Šešelj je u tom nelegalnom sudu branio, pre svega, svoj srpski narod, pa onda sebe i pravdu. Tu se radi o kosmičkoj i božanskoj pravdi – kazao je profesor Domonji.

Categories: