Vanja Jovanović ostvarila plasman za republičku smotru likovnih stvaralaca

U petak veče je u Sremskoj Mitrovici svečano otvorena Pokrajinska smotra likovnih stvaralaca na kojoj su iz odžačke opštine učestvovali Saša Anđelković i Vanja Jovanović, članovi Likovne grupe Atelje 025. Mladoj umetnici Jovanović pripalo je treće mesto za fotografiju u crno-beloj tehnici pod nazivom Korak do sna, što joj je omogućilo plasman na republičko takmičenje koje će biti održano početkom decembra u Knjaževcu.

Mlada umetnica Vanja Jovanović
Ovo je bila trinaesta po redu smotra likovnih umetnika amatera Vojvodine koja je okupila učesnike iz 44 opštine. Na izložbi u Carskoj palati predstavljena su 133 najkvalitetnija rada odabrana na Zonskim smotrama koje će likovna publika moći da pogleda do 21. novembra.

Selektori Pokrajinske smotre su bili Šandor Šlajf i Goran Mitrović, akademski slikari i Snežana Mišić, istoričar umetnosti. Ovu najmasovniju i najobimniju likovnu manifestaciju organizovali su Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Ustanova za negovanje kulture Srem.

Svečanom otvaranju izložbe i dodeli priznanja učesnici iz odžačke opštine i članovi Ateljea 025 prisustvovali su zahvaljujući opštini Odžaci koja im je obezbedila prevoz do Sremske Mitrovice.

Categories: