Sajam meda – Odžaci 2012

Juče je na platou Sportsko-poslovnog centra u Odžacima održan sedmi festival meda koji je organizovalo Pčelarsko udruženje Suncokret pod pokroviteljstvom opštine Odžaci. Med i proizvode od meda izložilo je oko 15 izlagača iz Bačke Palanke, Apatina, Bačkog Monoštora i odžačke opštine, među kojima su bili i proizvođači opreme za pčelarstvo iz Novog Sada. U kulturno-umetničkom programu nastupili su poletarci iz odžačkog vrtića Park, KUD Seferin i mladi harmonikaš Danilo Jovanović iz Deronja.

Predsednik SO Odžaci Miloš Pejčić svečano otvara Sajam meda
Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić koji je u izjavi za Radio Odžake rekao da će opština Odžaci i dalje podržavati ovaj festival, kao i razvojne projekte pčelara:

– Veoma je bitno da ćemo mi ući u izradu Strategije razvoja poljoprivredne proizvodnje gde očekujemo aktivnu ulogu naših pčelara kako bismo mi, kao lokalna samouprava, 2013. godine mogli da ih podržimo u smislu njihovih razvojnih projekata, a kroz budžet za 2013. godinu određena sredstva će biti obezbeđena baš isključivo za razvoj pčelarstva.

Na čelu odžačkog udruženja pčelara koje broji oko 30 članova, od ove godine se nalazi Miletije Lepojić koji kaže da je cilj ove manifestacije da se građanima ukaže na značaj meda i pčelinjih proizvoda.

– Bili bi jako zadovoljni kada bi mogli samo 5% ljudi da ubedimo da koriste med kao jedinu prirodnu hranu – naglašava Lepojić.

On dodaje da će Pčelarsko udruženje Suncokret i ovoga puta određenu količinu meda pokloniti Predškolskoj ustanovi Poletarac sa kojom već duže vreme ima uspešnu saradnju, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i sponzorima koji su pomogli realizaciju ove sajamske manifestacije u Odžacima.

Ovogodišnji Sajam meda – Odžaci 2012. ostaće upamćen po manjem broju izlagača i posetilaca. Svi oni koji su po izuzetno lepom septembarskom danu obišli štandove mogli su da degustiraju razne vrste meda i proizvoda od meda, a bilo je i kupaca koji su za kilogram livadskog i suncokretovog meda izdvojili 450 dinara, dok se kilogram bagremovog meda prodavao po 500 dinara.

Categories: