Brkljač na Međunarodnom festivalu instrumentalne tradicije Balkana

Samičar Dušan Brkljač
Vrsni instrumentalista na samici Dušan Brkljač, član Kulturno-umetničkog društva Marko Orešković iz Bačkog Gračaca, sutra gostuje na 29. međunarodnom festivalu instrumentalne tradicije Balkana koji se održava u mestu Grljan kod Zaječara. Poziv za učešće na ovoj međunarodnoj smotri stigao je iz RTS-a, a među više stotina frulaša, gajdaša, dudučara, okarinista i svirača na drugim izvornim instrumentima iz Srbije, Rumunije, Makedonije i drugih zemalja Balkana, Brkljač će svoje umetničko umeće na samici pokazati izvođenjem spleta ličkih izvornih kola i pesama.

Ovo je dodatno priznanje vremešnom samičaru iz Bačkog Gračaca koji će se još jednom naći u krugu istaknutih izvođača i imati priliku da u pravom svetlu predstavi muziku svog zavičaja i matično kulturno-umetničko društvo u kojem je više decenija aktivan član.

Festival je nastavak tradicije Sabora frulaša i izvornih narodnih instrumenata, koji je godinama održavan u ovom selu, a koji je sada prerastao lokalne okvire i stekao međunarodni karakter. Organizatori manifestacije su Centar za kulturu u Zaječaru i Mesna zajednicu Grljan.

Categories: