Zapažen uspeh mladih pecaroša iz Karavukova

Antanasković i Kostić u Smederevu
Zapažen uspeh ostvarila su dvojica članova Kluba sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” na državnom prvenstvu u pecanju koje je juče završeno u Smederevu. U konkurenciji do 14 godina desetogodišnji Valentin Kostić je osvojio deveto mesto, dok je dve godine stariji Ilija Antanasković bio deseti.

Ovo takmičenje bilo je i izborno za reprezentaciju Srbije. U kategoriji u kojoj su učestvovali mladi Karavukovčani bilo je čak osam reprezentativaca, što dovoljno govori o konkurenciji u kojoj su Kostić i Antanasković ostvarili ove rezultate.

Postignuti uspeh je veći ako se ima u vidu da je to obojici bilo tek četvrto zvanično takmičenje na kome su učestvovali.

Prvenstvo u Smederevu je organizovano u tri takmičarska dana. Hotelski smeštaj za takmičare je obezbedio Savez sportskih ribolovaca Srbije, dok je klub morao sam da podmiri troškove prijave, puta i boravka pratioca. U KSR “Dunav Karavukovo” kažu da su izuzetno zadovoljni rezultatima koje su postigli njihovi članovi i da je sam boravak u kampu za decu bio prilika za druženje i upoznavanje sa takmičarima iz cele Srbije.

Inače, ovo takmičenje pratili su selektor i trener reprezentacije Srbije, Nenad Radović i Aleksandar Beljić – Belka.

Bogojevčanin izborio mesto u reprezentaciji

U Smederevu je nastupio i Aleksandar Mihajlović iz Bogojeva, koji se plasirao među pet najboljih pecaroša u konkurenciji do 18 godina. On je tim rezultatom izborio mesto u reprezentaciji Srbije i učestvovaće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Mihajlović inače nastupa za klub iz Obrenovca.

Categories: