Lučar: Lokalna vlast na potezu!

Godinama unazad fudbaleri Tekstilca su po pravilu vodili bitke za opstanak do poslednjeg kola. U protekloj deceniji, samo se jednom dogodilo da nije bilo tih problema. Pre pet godina, pod rukovodstvom tadašnjeg trenera Saše Spasojčevića, osvojeno je visoko šesto mesto i to je ostalo upamćeno kao svetao primer.

Odžačani su učinili to još jednom, u tek završenom prvenstvu Srpske lige “Vojvodina” kada je kraj prvenstvene trke dočekan na sasvim solidnom sedmom mestu sa 39 bodova. Kapiten Vuković i saigrači su zabeležili jedanaest pobeda, isto toliko poraza i šest remija, uz 32 data i tri manje primljena gola, što je u klubu ocenjeno kao uspeh.

Značajan doprinos tim rezultatima dao je i mladi trener Zoran Ćirić, koji je uspeo da po preuzimanju ekipe, u petom kolu prolećnog dela, napravi rezultatski preokret i uvede klub u luku spasa.

– Moramo biti zadovoljni kako smo završili sezonu. Imali smo dosta problema, međutim moji igrači su se fokusirali na teren i rezultati nisu izostali. To je sada ostalo iza nas, mi se sada moramo usredsrediti na prelazni rok, kako bi doveli one igrače koji nam nedostaju. Svi u klubu iščekujemo kako će na sve ovo reagovati lokalna samouprava, jer se bez njene pomoći neće moći ostvarivati naredni ciljevi – kaže trener Ćirić.

Kraj jesenje sezone Odžačani su dočekali na visokom petom mestu, pa je rukovodstvo Tekstilca najavljivalo slične rezultate i u nastavku trke. Afirmisano je nekoliko mlađih igrača, dok su iskusniji potvrdili da se na njih još uvek može računati. Jedan od njih je svakako i kapiten Damir Vuković koji svojim ponašanjem na terenu i van njega predstavlja primer kako se treba odnositi prema klupskom dresu.

– Nismo dobro startovali u prvim kolima prolećnog dela, pa nas je to malo uzdrmalo. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo mi smo igrali sve bolje. U jednom trenutku su nam se otvorile karte, pa smo pomišljali da nije daleko ni treće mesto. Neki slabije odigrani mečevi su nas ipak vratili za nekoliko stepenika dole. Kada se sve uzme u obzir ovo je i prava mera onoga što smo pokazivali tokom čitave sezone. Posebno smo dobro igrali na svom terenu gde smo u nastavku trke primili samo jedan gol – kaže Vuković koji je ušao u 35. godinu i još ne razmišlja o povlačenju sa terena.

U poslednje vreme najveći deo obaveza na svoja pleća su preuzeli direktor kluba Dimitrije Lučar, predsednik Andrija Hajdu, kao i dugogodišnji sponzor Slobodan Mirić. To što su oni davali nije bilo malo, ali nije bilo dovoljno, pa su zato o tom problemu razgovarali sa najvišim čelnicima lokalne vlasti. Oni su na rečima bili spremni da pomognu, ali je to u praksi često išlo dosta teško i ne onoliko koliko je bilo obećavano.

– To što smo dobijali od Sportskog saveza je malo. Mnogi ne žele da shvate da je ovo ozbiljna liga koja zahteva i stabilne izvore finansiranja. Mi smo o tome pričali sa odgovornim ljudima iz lokalne vlasti. Obećavali su pomoć, ali je ona bila nedovoljna. Ako se u tom delu ne promeni ništa na bolje, sigurno je da neću više ostati u klubu koji zaslužuje daleko bolji tretman nego što je to bilo do sada. Poznati su nam problemi koje ima naša opštinska privreda, ali imam utisak da ima mogućnosti da nam se pomogne. Treba samo imati viziju i biti odlučan u realizaciji nekih ideja koje smo im predočili. Imamo dosta pozitivnih primera nekih drugih sredina koje su uspevale da naprave čudo. Sramota je da na našem stadionu već pola veka nije učinjena nijedna ozbiljna investicija. Svako oklevanje može da bude pogubno za klub koji će za sedam godina obeležiti vek postojanja! Sve nas to obavezuje da zajednički delujemo na njegovom jačanju – istakao je direktor Dimitrije Lučar.

Categories: